Modedesign og rap-musik var blandt ingredienserne i satsningen ”Årets Refleksdag 2015”, som Codan Forsikring og Børneulykkesfonden sidste år stod bag for femte år i træk.

Og nu har kampagnen vundet Excellence in Road Safety Awards 2016 i kategorien ”Best Practice”.

EU Kommissionen, der uddeler prisen, lagde i år særlig vægt på innovation og ungdom, og for den danske kampagnes vedkommende fremhæves især dens effektivitet og innovative tilgang til trafiksikkerhed.

Codan og Børneulykkesfondens kampagne var i 2015 skabt i samarbejde med de RelationsPeople og Very, og den havde netop særligt fokus på de unges brug af reflekser: Der blev således uddelt mere end 100.000 reflekser, afholdt ”refleksløb” over hele landet og uddannet ”refleksbetjente” i landets børnehaver og institutioner.

Og så havde parterne i samarbejde med kunstnerne Soulland og Kesi lanceret en showpiece-reflekskollektion og en limited edition reflekshue og en sweatshirt, der kunne købes i Soullands webshop og hos udvalgte forhandlere.

Indsatsen det vigtigste

Og hos Codan er man da også stolte af EU kommissionens pris, fortæller Robert Neimanas, der er Internal Communications Manager hos forsikringsselskabet, og som selv var i Bruxelles for at modtage prisen.

– Det er da bestemt en fin anerkendelse af vores arbejde, som vi naturligvis er stolte af, siger han, men understreger, at det er selve indsatsen, der er det vigtigste for selskabet:

– Årets Refleksdag er jo en integreret del af vores CSR-arbejde, og det vigtigste for os er naturligvis, at aktiviteten gør en forskel ved at sikre øget fokus på sikkerhed og forebyggelse. Derfor har vi også været glade for at kunne konstatere, at det er lykkedes at skabe opmærksomhed omkring initiativet, siger han.

Siden Codan og Børneulykkesfonden introducerede Årets Refleksdag for snart fem år siden, er awareness vokset til 35 procent.

Årets Refleksdag falder hvert år den sidste torsdag i oktober måned, inden overgang til vintertid.