Dansk Energis nuværende Public Affairs- og kommunikationsdirektør, Jesper Gronenberg, der har en fortid i Falck, har efter den såkaldte Falck-sag fortsat ledelsens tillid.

Det oplyser Lars Aagaard, der er adm. direktør i erhvervs- og interesseorganisationen Dansk Energi, hvor Jesper Gronenberg har været ansat siden 1. januar i år.

– Spørgsmålet om tillid mellem mig og mine ansatte drøfter vi internt i Dansk Energi. Generelt kan jeg dog sige, at alle ansatte har min tillid. Svaret er således ja, skriver han i en e-mail til Markedsføring.

Adspurgt om metoderne, der blev anvendt i Falck, har gang på jord i Dansk Energi, lyder det fra Lars Aagaard: 

– Hertil er svaret nej.

Lars Aagaard oplyser også, at han ”som alle andre samfundsinteresserede har været vidende om, at Falck havde en sag liggende hos konkurrencemyndighederne, og at min nuværende medarbejder før sin ansættelse i Dansk Erhverv havde været ansat i Falck.”

“Vi gik over stregen”

Jesper Gronenberg var i perioden oktober 2014 til februar 2017 direktør i Group Public Affairs & Communications i Falck. Dermed havde han en ledende post, da Falck – i samarbejde med blandt andet kommunikationsbureauet Advice – fra 2014 til 2015 arbejdede målrettet på at sværte konkurrenten BIOS til. 

Markedsføring kontaktede fredag Jesper Gronenberg. Tirsdag blev han igen kontaktet. Til Berlingske skriver han:

– Jeg finder – i lighed med Falcks nuværende ledelse – at vi gik langt over stregen, og at aktiviteterne var både uetiske og stærkt kritisable. Jeg fortryder inderligt og føler, at jeg svigtede både Falck og mig selv ved ikke at lægge mig i selen for at få aktiviteterne stoppet.

Jesper Gronenberg henviser over for avisen til en fortrolighedsaftale, han har med Falck. 

Markedsføring har også stillet Louis Honoré, der var kommunikationschef i Falck fra 2007 til 2017, og som i dag er kommunikationschef i Bryggeriforeningen, en række spørgsmål. 

I en e-mail skriver han, at han havde “titel af kommunikationschef – uden medarbejderansvar.”

– Min rolle var på Falcks vegne at være i dialog med journalister, herunder om ambulancetjenesten i Syddanmark, lyder det fra Louis Honoré.

Goll beklagede først

Mandag brød den tidligere Falck-profil Peter Goll tavsheden efter flere dages massiv medieomtale af sagen. 

Den nuværende kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne beklagede således på sin Facebook-profil sin rolle i sagen. 

– Det var en sag, der fik lov at fylde alt for meget i Falcks organisation, og der blev handlet for meget med følelserne frem for med fornuften. Nogle ting er klart over stregen. På andre områder blev tungen heldigvis holdt lige i munden, skrev Peter Goll blandt andet.

Københavns Lufthavne meddelte ligeledes mandag, at ”sagen mellem Falck og konkurrencemyndighederne var kendt og har naturligvis også været det, da vi ansatte Peter Goll i CPH.”

– Vi har taget Peter Golls forklaring om sagen og hans rolle i den til efterretning, og har tillid til den, lød det fra adm. direktør Thomas Woldbye.