Spies, der gennem de senere år har høstet masser af hæder for bl.a. deres content-kampagner ”Do it for Denmark” og ”Do it Mom”, har også forsøgt sig med influencer marketing.

Rejsearrangøren allierede sig i 10 måneder med influenter – altså populære bloggere, SoMe-stjerner etc. – der blev sendt på storbyferie for at øge kendskabet til Spies’ tilbud på dette område og øge præferencen for dem.

Tanken bag dette var den gode, gamle ”word of mouth”-visdom, som tilsiger, at anbefalinger virker stærkere, når de kommer fra nogen, man stoler på, hvilket Spies naturligvis var fuldt bevidst om, da der blev givet grønt lys til den influencer-aktivering, som Vizeum var bureaupartner på.  

Influenterne blev ikke valgt på baggrund af deres rækkevidde eller reach, men på baggrund af deres kategori, indhold og person, og de skulle herefter dokumentere deres ferie på sociale platforme og inspirere til køb af Spies’ storbyeferier.

Frie tøjler og personlighed

Strategien fik navnet #Spiescityhack, hvilket er inspireret af begrebet ”life hack”. En teknik eller et værktøj, der skal gøre livet lidt lettere eller mere effektivt.

Spies gav influenterne helt frie tøjler til at producere indhold – både på influenternes egne kanaler og på Spies’.

Under den seneste aktivering skabte de tilsammen over 250 stykker indhold fordelt på Snapchat, Instagram, Facebook og blogs.

Spies’ opgave var dernæst at sikre, at indholdet fik et liv. Der blev derfor i samarbejde med Vizeum fastlagt en content activation-strategi, der både inkluderede print- og online advertorials, Facebook, Instagram, display, nyhedsbreve og websites.

Alt særligt udvalgt og segmenteret til de enkeltes kategorier og målgrupper.

Måske vigtigst af alt er, at der ikke udelukkende var tale om en kampagneaktivitet, men en vedvarende indsats, som brugerne løbende kunne stole på og søge inspiration fra. Ønsket er da også, at det tilknyttede hashtag, #Spiescityhack, i fremtiden skal benyttes som søgeredskab, når målgruppen søger inspiration inden en storbyrejse.

Fin effekt

Men hvad fik Spies egentligt ud af det? En hel del, må svaret være, da influenterne fx skabte masser af engagement med over 52.000 interaktioner og en completion rate på over 95 pct. på Snapchat.

– Vi er positivt overraskede over den markante værdi, som denne influent aktivitet bidrager med. Samtidig er det vores overbevisning, at resultaterne er en effekt af samspillet mellem de udvalgte influenter og den dertil designede content activation strategi, siger Eva Lundgren, marketingdirektør i Spies.  

Derudover har strategien givet en 10 gange højere ROI per pax sammenlignet med flow TV, og ROI på hele kampagnen har været intet mindre end 24,1 regnet på medieindkøb.

Også hvis man ser på den samlede ROI, altså hvor både produktion og rejseudgifter er inkluderet, ligger niveauet højt på 5.6.

Som en krølle på halen kan nævnes, at Spies ikke alene fik sat gang i storbysalget, da det også viste sig, at influenter-aktiviteten havde en positiv effekt på chartersalget i perioden.