Erhvervsminister Simon Kollerup (S) oplyser nu, at politikerne igen skal kigge på den udskældte lov om kviklån.

Det skriver Ritzau ifølge Mediawatch.

Ifølge loven må spiludbydere ikke reklamere side om side med banker, der tilbyder lån uden fast sikkerhed.

Det har blandt andet haft den konsekvens, at Arbejdernes Landsbank, der ligesom andre banker har forbrugslån på hylderne, har trukket sig som sponsor for det danske fodboldlandshold, hvor Oddset fra Danske Spil er sponsor.

– Vi vælger at tage konsekvensen af den tilkendegivelse som Forbrugerombudsmanden har givet, nemlig at vores logo ikke lovligt må stå sammen med Oddsets logo. Det efterlader os ikke med så mange muligheder, da loven er udformet sådan, at det er os (bankerne, red.), der har det juridiske ansvar, sagde marketing- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, til Radio4, ifølge Mediawatch 20. august.

I en skriftlig kommentar siger Simon Kollerup:

– Vi skal undgå, at unge og udsatte, der sidder og ser en fodboldkamp eller lignende, bliver lokket til at tage lån, der i sidste ende kan sætte dem i uoverskuelige gældssituationer.

Han fortsætter:

– Men vi lytter også, når sportsbranchen så enstemmigt siger, at der er brug for at tage et ekstra kig på loven.

Den nye lov blev kritiseret i skarpe vendinger, da den trådte i kraft 1. juli i år, hvor den af Dansk Annoncørforening blev kaldt et ”voldsomt indgreb i helt almindelige banker og sparekassers muligheder for at markedsføre sig.”

Simon Kollerup oplyser, at han har indkaldt ”aftalepartierne til en drøftelse senere på ugen.”