Det oprindelig dansk-fødte takeaway-selskab Just Eat er i luften med en ny, global kampagne, frontet af ingen ringere end den verdensberømte amerikanske rapper, musiker og pladeproducent, Snoop Dogg.

Den internationale version af videoen er afspillet over 6,3 millioner gange, og ifølge David Asmussen, der er kreativ direktør hos Marketsquare, rammer Just Eat helt klart skiven.

– Først og fremmest elsker jeg Snoop – det tror jeg, alle tekstforfattere gør. Men faktisk synes jeg, Just Eat har lavet et hit. Bogstaveligt talt, siger han.

Rapperen kaster internationalt stjernestøv over Just Easts jingle ”Var der nogen, der sagde”, der oprindelig blev lanceret i 2019, og det nye remix er blevet snoopified til et hiphop-beat, hvor Snoop Dogg og hans slæng rapper om ”personlige øjeblikke, hvor de bestiller deres favorit takeaway fra Just Eat”.

Ikke bare passiv søjle

I dansk og nordisk sammenhæng har Snoop Dogg også tidligere været reklameblikfang for bl.a. teleselskabet 3, hvor han introducerede bling-bling-hunden som stadig er med i 3’s reklamer – og for fintech-virksomheden Klarna. 

Men David Asmussen mener ikke, vi af den grund bliver trætte af at se på stjerne-rapperen i endnu en reklamefilm.

– At der er noget historik med andre brands, tror jeg hurtigt er glemt. Måske fordi man – set med marketingbrillen – netop bruger Snoop Dog på den måde, som man bør bruge enhver kendis: Som noget andet end en passiv reklamesøjle, siger han og uddyber:

– Vi ser ofte, at brands egentlig bare køber sig til borrowed interest. Man tror f.eks., at alt er godt, hvis man tager et billede af Christoffer og smider et Huawei-logo på, eller man lader en eller anden Forrest Whitaker spise Lurpak.

Det tror du ikke på?

– Det kan måske virke – men det er uden tvivl markant mere involverende, når der er en direkte relevans mellem kendissen og brandet. Den relevans øges når brand og endorser rent faktisk har en historie, jeg som forbruger køber ind i. 

Mål: Yngre segment

Just Eat håber, ifølge en pressemeddelelse, at det globale samarbejde med Snoop Dogg kan være med til at differentiere dem fra andre takeaway-virksomheder på markedet.

Og ”samtidig give anledning til, at takeaway ikke blot bliver husket til weekendens hygge, men også i den mere travle hverdag.”

Musikvideoen er bl.a. filmet i Snoop Doggs private omgivelser i Los Angeles, oplyser Just Eat, og målet med kampagnen er at ramme et lidt yngre målgruppe, siger Kamilla Dannemarre Meincke, Brand Manager, Just Eat:

– Snoop Doggs remix giver os muligheden for at få skabt kundekontakt til et yngre segment, og samtidig giver vi lidt stjernespækket sjov til vores eksisterende kunder, siger hun og tilføjer:

– Vi er utrolig stolte over samarbejdet, hvor Snoop Dogg har taget Just Eat-brandet til sig og gjort det til noget personligt.

Fastholder interesse

David Asmussen mener, filmen “ud over at være sjov er en lang reklametekst, jeg får ind med skeer.” 

– Man har tænkt stort, og Snoop har været med på den: If you can’t say it – sing it, siger han og tilføjer:

– Vidoen fastholder min interesse igennem hele minuttet, og jeg vil gætte på, at den har markant høje view-through-rates.

Og deri har David Asmussen ret: Markedsføring bad Just Eat om tal på dette, og filmen har en VTR, der er fire gange højere sammenlignet med tidligere kampagner.

Og hvis du skal sammenholde Just Eat-Snoop med 3’s og Klarnas eksekveringer?

Introduktionsfilmen for 3 med Snoop var sjov, fordi den brugte ”From another mother – and father” til at introducere hunden. Klarna var lidt mere ”tænkt” med Smooth Dogg, selvom det var interessant rent PR-mæssigt, at han også var investor, siger han og tilføjer:  

– Med Just Eat filmen kombinerer man den laid-back livsstil som Snoop lever med sin rappen. Og det er altså niveauet over, hvad vi normalt ser med brugen af internationale stjerner – og nationale for den sags skyld. 

Man kan næsten se præsentationen for sig, mener han: ”Vi har tænkt os at tage verdens mest kendte rapper og så få ham til at synge alt det vi kan tilbyde… kan i se det for jer?”

Kampagnen lanceres på syv markeder: Danmark, Irland, Australien, Frankrig, Spanien, Italien og Storbritannien, og løber fra maj og et år frem på tværs af TV, OOH, DOOH, social og radio. 

Se filmen efterfulgt af teaser/Behind the Scenes herunder – Riff Raff Films har produceret, og Francois Rousselet har instrueret. 

Just Eat ft. Snoop Dogg 2020

Teaser og Behind the Scenes