AKQA’s ungdomskonkurrence, ”Future Lions”, der er en del af Cannes Lions-festivalen, har i år etableret samarbejde med fitness-brandet Gymshark og det sociale medie TikTok.

Konkurrencens tema i år hedder ” Further Together”, og briefen er netop offentliggjort. 

Med temaet vil parterne bag konkurrencen opfordre unge mellem 18 og 25 år over hele verden ”til at bruge deres kreative færdigheder til at vise, hvordan man bygger en bedre fremtid og overvinder barrierer for at skabe et sundere liv”.

Der udpeges i år fire vinder-teams. 

De får alle fri adgang til Cannes Lions 2022, og efterfølgende mulighed for at arbejde sammen med Gymshark og AKQA for at gøre deres idé til virkelighed.

Deres vinderprojekter præsenteres på scenen i Debussy Teatret ved Palais des Festivals den 22. juni, hvor de får overrakt det eftertragtede Future Lions-trofæ – den gule gummiløve.

Flere danske vindere

Future Lions blev opfundet for 15 år siden af det digitale bureau AKQA, mens danske Lars Bastholm var CEO på bureauet. I de senere år har konkurrencen været en integreret del af Cannes Lions-festivalen.

De gule gummiløver, der udgør trofæet ved ungdomskonkurrencen Future Lions, er i høj kurs. Foto: PR.

Og selv om det er svært at få fingre i de gule gummiløver, så har der faktisk i en del år siden starten været danskere på scenen.

I 2019 var det Arendse Rohland og Sarah Peen Andersen, dengang Miami Ad School i Hamburg.

I 2015 vandt Louis Meyer, dengang også Miami Ad School i Hamburg, sammen med sine team-makkere Elton Rhee og Ludvig Pehrson.

I 2014 var det Mathias Trads, dengang studerende på den britiske kreative skole School of Communication Arts 2.0, der sammen med sin makker, svenske Adam Radi, vandt en gummiløve. 

I 2013 vandt Caroline Escobar, dengang Miami Ad School i Hamborg, sammen med sin makker Alejandro Ladeveze en fremtidsløve.

Tilbage i 2010 var der hele tre danske vindere på scenen: Nicolai Villads og Peter Ammentorp og Thomas Ilum.

Sidste år deltog over 525 kreative skoler i 81 lande i konkurrencen, hvilket ifølge arrangørerne var rekord. 

Læs mere og hent dette års brief her.