KLUMME: Facebook er verdens største sociale medie. Flere end 3 millioner danskere er aktive hver eneste dag, og danske virksomheder annoncerer derinde i hidtil uset omfang.

Mulighederne for segmentering på Facebook er næsten uendelige, og vi målretter efter alder, køn, geografisk placering, forholdsstatus, interesser og meget andet.

Hvad de fleste virksomheder imidlertid stadig overser er muligheden for re-marketing samt at få den fulde effekt ud af denne mulighed.

Re-marketing vil sige, at man kan segmentere annoncer imod tidligere besøgende på ens hjemmeside. Det giver også mulighed for at nå dém, der abonnerer på ens månedlige nyhedsbrev, ligesom man kan fange dem, der har udvist interesse for ens Facebook firmaside.

Re-marketing har to forskellige trin

Jeg har arbejdet med en række af landets største virksomheder igennem en årrække og har oplevet cases, hvor annoncøren får op til 200 gange deres investering igen.

Det er tal, der langt outperformer, hvad vi hidtil har kendt fra Google, YouTube, tv2.dk og andre populære annoncemedier og platforme.

Det vigtige, når man laver re-marketing, er at forstå, at re-marketing på Facebook kommer på to stadier. I dag anvender de fleste danske annoncører det simple niveau, hvilket giver mulighed for at kunne segmentere annoncerne mod tidligere besøgende.

Det andet stadie, events til din Facebook-pixel, giver derudover mulighed for at sikre høj relevans i annoncerne, fordi man kan ekskludere personer, som har udført den ønskede handling (ex. købe af et produkt) indenfor et bestemt tidsinterval.

Dette kaldes event-tracking og sikrer bl.a. også, at man kan vise det selvsamme produkt, som forbrugeren har kigget på, og derved højne relevansen af annonceringen.

Smid ikke pengene ud af vinduet

Hvis man som virksomhed ikke sætter sig grundigt nok ind i opsætningen af denne Facebook-pixel og sin egen annoncering på Facebook, så kan man risikere at vise annoncer til personer, som allerede har købt, samt vise produkter til personer, som ingen interesse har for produkterne. Begge dele er penge lige ud af vinduet.

Det er ikke en svær opsætning, da disse events uden problemer kan installeres af en kyndig programmør og derved forbedre virksomhedens annonceperformance på Facebook.

Selv hvis du som en større virksomhed sidder tilbage og ikke ønsker at eksekvere på dette med det samme, så anbefaler jeg stadig at få opsat disse events, da det give jer muligheden for at lave relevante annoncer i fremtiden, og man kan samtidig gå helt op til 180 dage tilbage og annoncere til personer, som foretog bestemte handlinger i det givne tidsrum.