Dansk Kvindesamfund er i luften med en ny kampagnefilm, hvor tørklædedebatten så at sige vendes på hovedet, da omdrejningspunktet er, at retten til at bære tørklæde også er en kvinderettighed.

Det sker med kampagnefilmen ”De kaldte hende for LUDER”.

– I Danmark burde det ikke spille nogen rolle, hvordan en kvinde klæder sig. Men det gør det. Derfor går vi ind i debatten, for kvinderettigheder handler også om retten til at vælge, hvor lidt eller hvor meget tøj man har lyst til at tage på uden at møde diskrimination, lyder det fra Lisa Holmfjord, forkvinde for Dansk Kvindesamfund i en pressemeddelelse.

Filmen er skabt af det relativt unge bureau Gorilla Media, der bl.a. også stod bag ”Jeg er dansk”-filmen, der i foråret skabet massiv opmærksomhed på sociale medier i såvel Danmark som i udlandet.

Det skal gå viralt…

Dansk Kvindesamfund håber, at filmen, der varer ét minut og 27 sek., vil gå viralt og nuancere debatten herhjemme, der ofte er gennemsyret af en retorik, som fordømmer brugen af et tørklæde.

– Der er en voksende diskrimination mod kvinder, der i deres fysiske fremtoning tilkendegiver deres tro ved at dække sig til. De oplever at blive skubbet til, råbt efter og spyttet på, ligesom fremmede forsøger at rive deres tørklæde af.

– Det er alvorlige hadforbrydelser, der foregår hver dag i det offentlige rum, siger Lisa Holmfjord, der i sit arbejde som direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecenter ofte møder muslimske kvinder både med og uden tørklæde.

– Der er vidt forskellige bevæggrunde til, at muslimske kvinder vælger at dække sig til. Udenforstående kan være enige eller uenige i de bagvedliggende bevæggrunde, men det tilkommer ikke andre at vurdere og kommentere gyldigheden af valget, så længe det sker frivilligt, slutter Lisa Holmfjord

Dansk Kvindesamfund fortsætter i øvrigt debatten på Folkemødet under overskriften ”Skal Sana smide tørklædet?”. Det sker fredag d. 16. juni kl. 17.50 – 18.50