– En mørk januar-morgen møder de to elektroingeniører Poul og Asger på arbejde.

Sådan lyder start-speaken i en ny kampagnefilm fra energivirksomheden Verdo, som gerne vil have medarbejdere og ledelse ude i landets virksomheder til at tale sammen om betydningen af det rigtige lys på arbejdspladsen. Det positive budskab er: Jo bedre lys – jo bedre forretning.

I den 2,23 minutter lange film kæmper Poul og Asger om den samme lampe, mens de står og arbejder, og lampe-striden illustreres bl.a. af sort/hvide sekvenser med tæller, som fra et overvågningskamera, og af dokumentar-lignende interview-passager, hvor figuren Poul fortæller om de to kollegers tætte relationer. Og om, ”hvad der skete den dag”.

Om hvorfor kampagnen er udformet, som den er, siger Kasper Granat, Verdos koncerndirektør for Marketing- og Kommunikation:

– Markedet er mættet med snak om energioptimering og cases om forretninger med tilhørende regnestykker, som ingen gider læse. Det virker ikke, det er for kedeligt, og det har slet ikke den positive energi og liv, som vi ved rigtigt LED-lys giver. Derfor har vi droppet alle klichéerne og alt dét, man ”plejer” at skulle sige, når man sælger lysløsninger B2B. Vi ønsker at træde i karakter og vise fordelene på vores måde med humor og indlevelse.

Fanget i egen dårlige samvittighed

Kampagnen er skabt af Verdo i samarbejde med forfatter, foredragsholder mm., Bo Hamilton-Wittendorff – med tilnavnet ”Bomuld” – der har stået for idegenerering, kampagneudvikling og tekstskrivning.

Han har siden 2001 drevet sit eget branding- og kommunikationsbureau, og han er ikke imponeret af de sædvanlige energiargumenter i markedet.

– Energi er altid fremstillet som noget slemt. Energiselskaberne er generelt blevet fanget i deres egen dårlige samvittighed, og det er virkelig uheldigt, når man leverer noget, der gør så stor en forskel, siger Bo Bomuld og tilføjer:

– Selvom det jo er på grund af Verdos sjæl og drivkraft, vi kan fortælle historien så frit og underholdende, som vi gør i denne kampagne, er der en vigtig lektie at lære for alle, der arbejder med noget, som er misforstået i tiden: Når man selv har god samvittighed, er det ikke regnestykkerne, der er de vigtigste. Det er følelsen af den fordel, vi kan give. Man behøver ikke sige miljørigtigt og bæredygtigt hele tiden, for det gør alle de andre produkter på samme hylde også. Hold op med det, siger han.

I kampagnen har parterne valgt at fokusere på alle LED-lysets fordele og eksemplificere det ved, hvordan man ufrivilligt kan finde ud af, at det mangler.

– Det har skabt nogle fortællinger, der er meget lettere at genkende for modtageren, og som bliver langt sjovere at dele og snakke om. Derved håber vi, at muligheden vil sprede sig bredere, siger Bo Bomuld.

Vil ramme bredt

Verdos kampagne satser primært på de sociale medier, hvor man søger at ramme både ledelse og medarbejdere i relevante virksomheder.

– Kampagnen går ikke ensidigt efter VIP’er eller ”energiansvarlige”, som man ellers normalt ville gøre. Det risikerer alligevel at ende i et ingenmandsland eller i papirkurven – det har vi oplevet gang på gang. Vi har i første etape udvalgt 1.669 virksomheder med et stort potentiale, som vi mangler at få i tale, siger Kasper Granat og tilføjer:

– Vi går målrettet efter at ramme samtlige medarbejdere i disse virksomheder via en segmenteret 10 ugers kampagne på Facebook med opfølgende retargeting. Vi er lykkedes, hvis blot nogle af dem begynder at lægge mærke til lyset, tale sammen om det og måske invitere os ud og se på det. Glipper invitationen aktiverer vi digitalt direct mail for at fylde det sidste af vores lysspecialisters mødekalendere.

Læs mere her – og se kampagnefilmen med Poul og Asger herunder.

Det er Patrick Damsted der har stået for filmproduktion og instruktion, Thomas Korsholm har fotograferet fotograf, Gustav Berg Pedersen har stået for de computerskabte effekter, og Helle Rohde har været produktionsleder.

Mediabroker har stået for seedingen og den direkte eksponering til målgrupper på sociale medier.