Den største enkeltuge-omsætning siden 2013. Det var, hvad Danske Spils Lotto-brand kunne glæde sig over, da man for nylig opgjorde resultaterne af årets julekampagne. 

Det oplyser Danske Spil og det kreative bureau, Robert/Boisen & Like-minded til Markedsføring.

Målet med kampagnen var at skabe en ny tradition ved at lade alle spillede rækker i hele december tælle med som lodder i en særlig trækning på ”Julens kedeligste dag”: 1. Juledag.

Konkret lancerede man en såkaldt ”Kalenderforlænger” – en ekstra 25. låge, man kunne montere på sin egen julekalender, og som så indeholdt en kupon fra julespillet. 

Udvalgte resultater af Lottos julekampagne

Meromsætning på indeks 118 i perioden uge 48-51

Omsætningen i uge 51 var bedste uge for Lotto i mere end 8 år (siden 7/9-2013)

Der var samlet mere end 25 millioner lodder i puljen

Større salg af flerugers kuponer: 75 procent højere salg end normalt i uge 51

Omsætning i app 25.-26./12: Indeks 124

Besøg i kuponscanner 25.-26./12: Indeks 196

Kilde: Danske Spil og Robert/Boisen & Like-minded.

Det gav mere end 25 millioner lodder i puljen, og omsætningen i uge 51 viste sig at blive den bedste uge for Lotto siden september 2013. 

”Vi er meget glade for resultaterne. Det har været vores mål og drøm at engagere danskerne og få dem til at lege med. Det er i den grad lykkedes – vel at mærke i en ekstremt overkommunikeret juleperiode,” siger Simon Holm Olsen, Brand Manager for Lotto.

Tredje kapitel i kampagneunivers

Det er tredje år i træk, at Lotto og Robert/Boisen kører julekampagnen ud under universet ”Del juleglæden”.

Den første eksekvering bød på en limited edition-kollektion af kedelige gaver som underbukser, håndklæder, kaffekrus og sokker.

Men med indbygget spænding i form af unikke Lotto-tal, der er broderet, malet eller trykt på hver enkelt gave.

Året efter satte man fokus på det særlige gavepapir, der i virkeligheden var Lotto-kuponer i giga-størrelse, ligesom man i en outdoor-del af kampagnen gemte en ”digital gave” i form af et gavekort til den første, der scannede stregkoden på plakaten. 

Og med ”tredje kapitel” var det så målet at skabe en ny juletradition for danskerne: En special-trækning den 25. december.

Trækningen den 25. december blev også det kommunikative omdrejningspunkt for kampagnen. 

“Stilhed efter stormen”

Idéen var at vise, ”at man med Lotto kunne tilføre spænding til julens kedeligste dag”.

”Den kreative indsigt var, at spændingskurven opbygges hele december med forberedelser og gaveindkøb for så at blive forløst hurtigt selve juleaften,” siger Klara Vilshammer, der sammen med Christoffer Boas har været det kreative makkerpar bag kampagnen.

Christoffer Boas uddyber:

”For at sætte fokus på selve trækningsdagen, tog vi fat i den ’stilhed efter stormen’, man oplever første juledag. Vi eksekverede den kedsomhed, der indfinder sig oven på juleaftenens kulmination af spænding.” 

" Skalaen i den her kampagne har været ganske massiv, og jeg synes, vi har skabt en stærk rød tråd på tværs af alle kanalerne.
Heinrich Vejlgaard, partner og kreativ direktør hos Robert/Boisen & Like-minded

Det var her ”kalenderforlængeren” kom ind som omdrejningspunkt i både kampagnefilm og retail, hvor der blev uddelt ikke mindre end 300.000 ekstra låger. 

Parterne oplyser ikke budgettet på kampagnen, men den blev eksekveret i stort set alle tænkelige kanaler, lyder det fra partner og kreativ direktør hos Robert/Boisen, Heinrich Vejlgaard.

”Skalaen i den her kampagne har været ganske massiv, og jeg synes, vi har skabt en stærk rød tråd på tværs af alle kanalerne”. 

Jul ind i januar

Med Lottos nye tradition blev der i debutåret fundet 12 nye millionærer, og Thomas Trane Hansen, Product Manager for Lotto, er ikke overraskende godt tilfreds med resultaterne:

”Det var stærkt, at vi endelig i år kunne binde vores julesatsning sammen med selve spillet. Det har krævet en hel del på de indre linjer, så det har været forløsende, at det har fungeret så godt.”

Partner og strategisk direktør hos Robert/Boisen & Like-minded, Søren Christensen, kommenterer effekten: 

”Det Store Jule Lotto er kulminationen på en flerårig rejse sammen med Danske Spil. Så det har været fantastisk at se, hvordan danskerne har taget det til sig. Så dejligt at kunne fejre jul helt ind i januar.”

Flere bureauer har bidraget til kampagnens succes, oplyser parterne.

Merkle har stået for den digitale brugerrejse og App-udvikling. Adjust har stået for at tilpasse kampagnen til animerede og dynamiske videoannoncer til online marketingkanaler. Mediacom er Lottos mediabureau.

Se eller gense Lottos film her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger