Hvorfor ikke gøre en dyd ud af fornuften, når man skaber en kampagne for en frugtfyldt sodavand?

Det var præcis det, Royal Unibrew, TBWA & BBDO og Mindshare valgte, da det jo er indlysende, at man vender sin Nikoline på hovedet for at fordele frugten.

– For at få den bedste smagsoplevelse ud af ens Nikoline, skal man ryste den blidt, altså vende flasken på hovedet, inden man åbner den. Og derfor opstod idéen bag kampagnen – “på hovedet”, siger Kirsten Baldvinsson Roding, Senior Brand Manager hos Royal Unibrew.

– Det sætter jo fokus på den gode kvalitet og indholdet af frugtjuice. Og så har det allerede haft de kommunikationsmæssige fordele, at folk studser over kampagnen. ”Hvad er mon rigtigt og forkert, når det forkerte er det rigtige?” fortsætter Kirsten Baldvinsson Roding.

Nej, det er ikke en fejl

Outdoor- og bus-posterne vender jo omvendt i forhold til normalen. Og konceptidéen har allerede skabt opmærksomhed, fordi eksekveringen ligner en fejl ved første øjekast.

– Nogle forbrugere har troet, at opsætningen var en fejl. Og for de forbrugere, som først hoppede i med begge ben, er det kun endnu sjovere, når de indser, at det er meningen.

– Eksempelvis har det moret os at følge nogle af dialogerne på Instagram og andre sociale medier. Her fremgår det jo, at forbrugerne morer sig over “fejlen”, hvilket jo er et ekstra plus for os som annoncør, slutter Kirsten Baldvinsson Roding.

Kampagnen er også indrykket i udvalgte printmedier, der var villige til at vende den redaktionelle tekst på hovedet, der stod over for annoncen.

Læg mærke til ”på hovedet” erobringen af Se&Hørs site her.