Der rejser sig nu ny kritik af den såkaldte kviklånsaftale. 

Det sker efter det tidligere i denne uge stod klart, at politikerne – til glæde for blandt andre DBU – havde løst det sponsorproblem, der meldte sig som konsekvens af aftalen. 

– Fra politisk side er man ude i et hævntogt. Man vil have ram på kviklånsudbyderne én gang for alle og er i den forbindelse komplet ligeglad med, om andre brancher også bliver ramt. Det fik jeg nærmest ordret besked om, da jeg havde foretræde for Erhvervsudvalget for at tale erhvervslivets sag, siger Holger Wilcks, der er direktør i Danske Annoncører og Markedsførere i en pressemeddelelse.

I meddelelsen hedder det, at ”da DBU kom på banen og klagede over, at det ikke længere er muligt for Arbejdernes Landsbank at være sponsor for herrelandsholdet, fordi Danske Spil også er det, fik det politikerne i sving. Derfor vil der nu blive fremsat et forslag, hvor sportssponsorater er undtaget i bankernes markedsføringsforbud.” 

– For at forstå absurditeten i det her, skal man tilbage til lovens udgangspunkt. Forbuddet blev skabt, fordi visse politikere var trætte af at de mange kviklåns- og spilreklamer i forbindelse med sportsudsendelser på TV. Derfor skulle lån, spil og sport adskilles. Nu laver man så en undtagelse for netop sportsreklame. Det er et desperat træk for at redde en lov, der aldrig skulle være blevet til virkelighed. Endnu mere skammeligt er det, at erhvervspolitikere laver den undtagelse ikke for at hjælpe erhvervslivet, men for ikke at rage uklare med idrætten, siger Holger Wilcks.

Fra bankverdenen er der også kritiske røster:

– Vi mener, at det er til skade for konkurrencen og innovationen og dermed også kunderne, når bankerne har meget begrænsede muligheder for at markedsføre produkter og tiltag, der ikke har noget at gøre med kviklån, skriver Danske Banks pressechef, Stefan Singh Kailay, i en mail til FinansWatch.

Fungerende erhvervsminister, Dan Jørgensen (S), sagde i denne uge:

– Vi er i regeringen stolte af det opgør, vi har taget med kviklån og de ublu renter, vi tidligere har set på markedet.