Foreningen Dansk Markedsføring og Erhvervsakademi Aarhus vil hylde det social media-hold – eller den selvstændige social media-profil – som har gjort en særligt stærk indsats det forgangne år.

Derfor har foreningen oprettet prisen Social Media Team of The Year, som for første gang bliver uddelt ved årets Social Media Manager-konference, der bliver afholdt den 1. december i Aarhus.

Prisen går til et hold eller en person, der i særligt stor grad har understøttet strategien for en virksomheds eller en organisation og samtidig har styrket enten branding, engagement, økonomi eller andre mål med sit SoMe-arbejde.

”Lige så godt, som det kan gå, hvis du agerer fornuftigt på sociale medier, lige så galt kan det gå. Vi har set eksempler på genial community-håndtering og SoMe-kampagner, men vi har også set eksempler på det modsatte. Det er også derfor, prisen sætter fokus på koblingen mellem organisationen, strategien og den måde, SoMe-teamet agerer på. Hvis de to ting ikke hænger sammen, kan du komme rigtigt galt af sted,” siger Thomas Wahl, formand for juryen bag prisen – og adm. direktør i Dansk Markedsføring.

Samtidig mener han, at det er på høje tide, at landets SoMe-afdelinger får en hyldest.

Her er juryen

  • Juryformand: Thomas Wahl, Direktør Dansk Markedsføring
  • Katrine Emme Thielke, Rådgiver Sociale Medier & kommunikation
  • Chris Lundshøj, Commercial Manager Twitter Norden
  • David Juul Ledstrup, Chief Strategy Officer (CSO), Kubbco
  • Morten Saxnæs, Communications Planning Director at &Co
  • Søren Borgstrøm, Lektor Erhvervsakademi Aarhus
  • Anja Tønning, Senior Manager digital campaigns, Salling Group
  • Mette Willert, Content Strategist & Visual storyteller
  • Rasmus Kolbe – Creative director, CUBE
  • Katrine Jacobsen, Strategy Consultant, Infomedia

”Branchen mangler ikke priser. Men jeg synes, at lige netop Social Media Team of the Year er en vigtig pris, fordi det er et område, som har været nedprioriteret i mange år i mange virksomheder. Det har været noget, man har sat studentermedhjælperen til, og det er området for vigtigt til. Det er forretningskritisk i dag,” siger Thomas Wahl og tilføjer:

”Det er forretningskritisk både på grund af den hastighed, virksomheder har brug for agere på SoMe med i dag. Og så fordi, det er nødvendigt at have et professionelt team, der forstår den store strategi og kan udleve den på de mange touchpoints, der er på sociale medier i dag.”

Håber på stærke eksempler

Der er allerede nu åbnet for indstillinger til prisen – deadline for indstillinger er den 28. oktober.

Thomas Wahl håber, udover at få hyldet en fortjent vinder, at de indstillede og nominerede til prisen kan danne grobund for inspiration hos andre, der arbejder med sociale medier.

”Det er helt klart en af tankerne bag at indstifte prisen. Men det er også derfor, indstillingerne skal være meget konkrete. De skal både beskrive koblingen mellem sociale medier og strategi, men du skal også komme med konkrete eksempler på den gode og kreative kommunikation eller community management, som er virkelig svært at lave,” siger han.

”Samtidig er det også en hyldest til det ledelsesrum, som der faktisk skal skabes for, at et SoMe-team kan agere hurtigt og i tråd med den strategi, en virksomhed har.”

Samtidig, understreger Thomas Wahl, er prisen ikke et enkeltstående tiltag fra Dansk Markedsføring, men et naturligt ben i det fokus foreningen har på arbejdet med SoMe.

”Det er menneskeligt, at vi alle gerne vil anerkendes for vores arbejde. Men prisen står ikke alene. Det er én ud af en lang række ting, vi gør i Dansk Markedsføring. Vi har lavet Social Media Manager-konferencen i syv år, hvor vi sætter fokus på området. Vi har et netværk for SoMe-management. Og nu var tiden bare også kommet til at hylde det essentielle arbejde, der er på området,” siger han.