Nyt kampagnekoncept for Tuborg Squash skal, i forlængelse af ny designlinje, få unge til at drikke mere af den klassiske danske appelsinsodavand.

Siden 1989 har Tuborg Squash underholdt danskerne, først med komikerparret Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard, som fortsat får folk til at lege med udtalen af navnet på den klassiske appelsinsodavand, og senest med kampagnen Squash Buddies, som i 2008 var sidst, danskerne så noget til Tuborg Squash i reklameblokken.

Nu er Tuborg Squash imidlertid tilbage på kampagnesporet for i særdeleshed at erobre den yngre del af markedet.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Første skridt på vejen har dels bestået i at give brandet et designmæssigt løft, hvor to bureauer, Everland og Another, har udviklet henholdsvis en ny design-linje og den nye tag-line ”Forfriskende Original”.

Den bliver nu – med nyt kampagnekoncept, udviklet af Wibroe, Duckert & Partners – tvistet til ”Forfriskende Origenial” – en sammenskrivning af original og genial, som, ifølge kreativ chef og partner hos Wibroe, Duckert & Partners, Rasmus Petersen, er en meget “Tuborgsk” måde at lege med sproget på.

Yngre målgruppe

Kampagnen, der primært er videobåren og i første omgang består af 10 reklamefilm, er målrettet landsdækkende TV og sociale medier.

– Nutidens teenagere var kun lige født, da den sidste kampagne for Tuborg Squash rullede over skærmene, så der er ikke blot tale om en relancering af produktet, men reelt også en nylancering for en hel målgruppe, som ingen relation har til Tuborg Squash, fortæller Rasmus Petersen og fortsætter:

– Samtidig er der for den ældre målgruppes vedkommende en betragtelig arv forbundet med det traditionsrige brand, som der skal tages hensyn til. En arv som i høj grad blev grundlagt tilbage i halvfemserne med Finn og Jacob. Og selvom medierne er anderledes i dag, handler det fortsat om at være et brand, danskerne ønsker at være i selskab med.

Målet er at gøre Tuborg Squash til danskeres foretrukne appelsinvand og spille en aktiv rolle i at definere hele kategorien for appelsinsodavand, akkurat som Tuborg Classic har gjort ved blandt andet at lægge navn til hele “Classic”-ølkategorien.

– Det opnår vi ikke ved at råbe og skrige i reklameblokken, men ved at give brugerne en tiltrængt pause fra al støjen, hvor Tuborg Squash altid har været forbundet med gode minder, og det skal Tuborg Squash også være for den yngre målgruppe. En målgruppe der i øvrigt ofte bliver associeret med de helt korte formater, som de små genialiteter passer som fod i hose til, siger Rasmus Petersen.

Han henviser til de underholdende indslag, som bliver fremført af den 23-årige Bacon-instruktør og skuespiller, Holger Karberg, der er kampagnens ansigt udadtil.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Derfor er forventningerne da også store til den nye kampagne, hvor Brand Manager for Tuborg Squash, Michelle Lægsgaard Larsen, giver den nye kampagne følgende ord med på vejen.

– Vi er rigtig glade for den nye kampagne og glæder os til at opleve den i virkeligheden. Vi har sikret os fokus ude i butikkerne og med stærk markedsføring fra Partners, er vi sikre på, at vi nok skal brænde igennem og nå vores mål, siger Michelle Lægsgaard Larsen i en skriftlig kommentar.