Maja Hartmann har prøvet meget i sine 18 år hos Hjaltelin Stahl.

Hun blev ansat som en af de allerførste af Steffen Hjaltelin, da reklamebureauet i sin tid slog dørene op. Hun har været involveret i og haft ansvaret for nogle af bureauets største kunder og har siden 2004 været med til at udvikle og drive Venstres kampagner op til de store valgkampe.  

Og så har hun både været partner, Marketing- og Kommunikationsdirektør, Client Service Director, Director of Operations og senest HR-direktør i bureauet.

”Jeg er næsten opvokset hos Hjaltelin Stahl – og jeg var faktisk den første fuldtidsansatte hos Steffen. Så jeg har været med, fra vi var to, til vi var over 175 på et tidspunkt,” siger Maja Hartmann. 

Kort sagt hænger Maja Hartmann og Hjaltelin Stahl – der nu har taget navnet Accenture Song Nordic – næsten uløseligt sammen. Skulle man tro. For Maja Hartmann skal fremover ikke længere arbejde i bureauet. Det fortæller hun til Markedsføring.

Hun er blevet ansat som adm. direktør i bureauet Bright, der blev startet af Lars Mejer og Nadja Kern i 2021, og siger derfor farvel til stedet, hvor hun er vokset op. 

”Jeg har igennem årene haft mange forskellige ledelsesroller, jeg har drevet nogle af bureauets største kunder, og den erfaring vil jeg gerne sætte i spil som direktør for Bright,” siger Maja Hartmann.

Vil tage stærk kultur med fra Hjaltelin Stahl

Maja Hartmann har allerede sat sine ben på kontoret hos Bright, selvom hendes jobskifte først bliver officielt i dag. Og hun glæder sig til at komme i gang med den store udfordring, det bliver at sætte sig i stolen som øverste leder.

”Jeg har fulgt Bright med stor interesse, så da muligheden kom, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var rigtigt spændende. Bright har på kort tid etableret sig og har fået spændende kunder. Og fordi det samtidig er meget tidligt i bureauets levetid, så har jeg stor mulighed for at sætte mine egne erfaringer og ambitioner i spil. Det glæder jeg mig helt vildt til,” siger Maja Hartmann. 

”Jeg går fra et af landets største bureauer, men jeg elsker den energi, der ligger i at bygge noget nyt og ambitiøst op.”

Bright er et strategisk kommunikationsbureau, der har fokus på kreativ og strategisk kommunikation. Maja Hartmanns største mål bliver, at Bright skal vokse. 

”Ambitionen er, at vi skal større hurtigt, for det kræver en vis størrelse at rådgive og arbejde de kunder, vi gerne vil have. Bright tager udgangspunkt i en dyb strategisk indsigt kombineret med kreativitet, og jeg er sikker på, at det vil gøre os til nogle af de bedste i branchen,” siger hun.

Samtidig vil hun i sit arbejde gøre sit til, at Bright bliver en både kreativ og attraktiv arbejdsplads for branchens talenter, siger hun. Og netop det at skabe en stærk kultur tager hun med sig fra sine mange år hos Hjaltelin Stahl.

”Det er vigtigt for mig, at Bright grundlæggende skal være et sjovt sted at være med en stærk kultur. Vi skal have et stærkt sammenhold og være et sted, hvor man kan udfolde sit talent. Vi skal ikke være et mini-Hjaltelin Stahl, for vi har et helt andet udgangspunkt. Men den stærke kultur fra Hjaltelin Stahl vil jeg tage med mig.”

Ros fra Steffen Hjaltelin

I sine mange år hos Hjaltelin Stahl er det vigtigste, Maja Hartmann har lært, at det skal være ”en fornøjelse at gå på arbejde”.

”Det vigtigste, jeg tager med mig, er faktisk nogle af de blødere værdier fra Hjaltelin Stahl. Der har altid været et fantastisk sammenhold. Steffen Hjaltelin sagde altid til mig, at hvis folk vil være arrogante, så må de gerne være det. Men de skal være det et andet sted end Hjaltelin Stahl. Det skal være en fornøjelse at gå på arbejde – og samtidig skal du udfordres med opgaver, så du kan udvikle og udfolde dit talent,” siger Maja Hartmann.

Hvorfor er det så vigtigt?

”For mig er det, fordi jeg tilbringer stort set hele mit liv på arbejdet Derfor er det vigtigt at arbejde sammen med søde mennesker og at have en god ledelse, så det bliver fedt. Og det er også vigtigt, at du bliver udfordret, så du bliver dygtigere,” siger Maja Hartmann og tilføjer:

”Og så er vi også en branche, hvor det lige nu er rigtigt svært at tiltrække de dygtigste talenter. Det skal vi være gode til, for det bliver ikke nemmere,” siger hun.

Fra Steffen Hjaltelin, der i sin tid ansatte Maja Hartmann, lyder der rosende skudsmål mod den mangeårige kollega:

“Maja var den første fuldtidsansatte i Hjaltelin Stahl og har en stor andel i bureauets succes, og hun har drevet nogle af de mest succesfulde kampagner undervejs. Jeg har nydt vores 18 år sammen, for Maja er en sand fornøjelse at gå på arbejde med – både for hendes kollegaer og kunder – og derfor glæder det mig, at hun nu får muligheden for at folde alle de discipliner ud, hun mestrer, og træde helt frem som leder af et strategisk kommunikationsbureau som Bright,” skriver Steffen Hjaltelin på mail til Markedsføring.