I efteråret kunne en af de helt store spillere på det danske outdoor-marked, AFA JCDecaux, melde om så godt gang i butikken, at udbyderens produkter praktisk taget var udsolgt.

– For os sluttede 2016 rigtig godt. Vi introducerede et nyt digitalt netværk i Københavns indre by med en flot palette af annoncører, og salget i fjerde kvartal gik over forventning, siger Karsten Rask Mikkelsen, Commercial Director hos AFA JCDecaux.

– Vi er selvfølgelig glade for, at bureauer og annoncører kan se værdien i vores outdoormedier. Det være sig de nye digitale eller de velkendte analoge, fortsætter han.

Udsolgt i påsken

Ifølge Karsten Rask Nielsen er 2017 begyndt, som 2016 sluttede.

– I første kvartal havde vi et rigtig godt salg. Vi oplever en støt stigende efterspørgsel på alle vores medier, og lige nu må vi faktisk melde udsolgt i hele april på abribus og railboards.

– Og der er ikke mange ledige spots tilbage på de digitale netværk i København og på DSB-stationerne, siger han og fortæller, at AFA JCDecaux i disse uger dagligt må takke nej til annoncører, fordi der ganske enkelt ikke er flere ledige pladser tilbage.

– Modsat andre mediegrupper kan vi ikke øge vores inventory i takt med efterspørgslen. Vi kan desværre ikke ”bare” trykke nogle flere sider, hvor gerne vi end ville. Derfor er vi også glade for, at vi i åben konkurrence vandt udbuddet hos Steen & Strøm, så vi efter sommeren kan udvide vores medieportefølje med de tre shoppingcentre Field’s, Bruun’s Galleri og Bryggen.

Kan ikke adblockes

Dermed kan outdoor-udbyderen tilbyde annoncørerne flere digitale netværk til efteråret. Og endnu mere digitalt nyt er i støbeskeen, fortæller Karsten Rask Nielsen.

– Alle meldinger fra markedet er, at annoncørerne trykker på speederen. At outdoor igen vinder frem skyldes selvfølgelig flere ting, blandt andet at man som annoncør kommer i kontakt med stort set hele befolkningen i løbet af en uge. Det er der ikke så mange medier, der kan. Det er altså ret stærkt, siger han.

Et af outdoor-mediets største styrker er, at man ikke kan zappe væk eller adblocke en abribus, der står foran næsen på en.

Budskabet kan med andre ord ikke fravælges og derfor køber flere og flere også ind på de landsdækkende abribus-serier i kombination med de digitale netværk, mener AFA JCDecauxs Commercial Director.

– Så med det tempo, der er på bookingerne lige nu, skal man nok ikke vente for længe med at bestille plads til de kommende forårs- og sommermåneder. Historisk set ved vi, at det er nogle meget ombejlede måneder, vi er på vej ind i nu, slutter Karsten Rask Mikkelsen.