Robert/Boisen & Like-minded er som eneste danske bureau shortlistet ved ”Rolls Roycen” inden for effektivitetspriser, den engelske IPA Effectiveness award, som kun afholdes hvert andet år.

Mandag aften offentliggjorde IPA deres shortliste. Kun 39 cases slap igennem nåleøjet og casen fra Spies og Robert/Boisen & Like-minded var blandt de udvalgte.

Casen er en sammenfatning af effekten af de to kampagner ”Do it for Denmark” og ”Do it for Mom”.

Et af nøgletallene i casen er, at kampagnerne samlet set har genereret 15,8 euro i indtægter for hver euro, der er investeret.

Ud over Spies og Robert/Boisen er også et par andre kampagner med markant dansk islæt shortlistet til den prestigefulde effektpris: Det drejer sig om Volvo LifePaint med kreativ signatur fra danske Rasmus Smith Bech og Jonas Roth hos Grey London – og Guinness-kampagnen med filmen Sapeurs fra reklamebureauet AMV/BBDO – som danske Nicolai Fuglsig har instrueret.

Du kan se en case-film om Spies-kampagnerne her.

I det danske bureau er der naturligvis begejstring over finale-nomineringen i et meget skrapt felt:

– Vi har altid gjort en dyd ud af at påvise sammenhængen mellem kreativitet og effekt og har adskillige effektivitetspriser på hylderne, men det er den første IPA shortliste, og det er stort, siger Søren Christensen, partner i Robert/Boisen & Like-minded.

– IPA er for os en af de absolut ypperste effektivitetskonkurrencer. Den bliver bedømt af en særdeles kompetent jury, som går ens dokumentation meget grundigt igennem, så vi er vildt stolte over shortlisten.

Også Eva Lundgren, head of branding & marketing hos Spies, er begejstret:

– Det er meget tilfredsstillende at få anerkendelse for de samlede resultater af de to markante kampagner. Processen med at indsamle data og skrive casen har lært os en masse om sammenhængene mellem de forskellige indsatser, men også om hvordan vi kan arbejde med PR-drevet content fremadrettet.

Hele shortlisten kan ses her, og snyd ikke dig selv for et gensyn med “Do it for Mom” herunder: