Rådet for Sikker Trafik ser ud til at være på vej mod endnu en kampagne-succes med sin seneste cykelhjelm-kommunikation.

Det er således blot en god uges tid siden, at den forfængelige viking Svend for første gang råbte ”Mod skibene!” i kampagnefilmen, ”Hjelm har alle dage været en god idé”.

Men allerede nu vidner tal om betydeligt reach og engagement.

Herhjemme er kampagnefilmen således indtil videre set mere end 1,3 millioner gange på tværs af YouTube, Facebook og Instagram

På Facebook er 67 procent af visningerne organiske og 58 procent ser filmen til ende, oplyser Nynne Sille Hansen, der er Strategist hos & Co. – det kreative bureau bag kampagnen. 

Nynne Sille Hansen, Strategist, & Co. Foto: Fra LinkedIn.

Hun fortæller videre, at filmen inden for den første uge er delt mere end 7.950 gange på Facebook og har genereret over 34.000 reaktioner og 5.100 kommentarer.

Nogle tal er bedre end andre

Men views kan man jo hurtigt få mange af?

– Ja, antallet af views er heller ikke i sig selv det interessante. Dem kan man købe sig til. Det er det organiske og engagementet, der indikerer succes, siger Nynne Sille Hansen og uddyber:

– I en tid hvor intet bliver foræret af platforme som Facebook, så er det rigtig flot at have et organisk reach på 70 procent.

Hvorfor det?

– Fordi det viser, at der engageres med indholdet, som derfor får lov at rejse mellem mennesker, siger hun og peger på, at den internationale version – uden en krone bag – har fået over en million views med en view-through-rate (VTR) på cirka 80 procent:

– Overordnet set er det jo kampagens VTR, den organiske spredning og seernes engagement, der for alvor vidner om, at det er indhold, som folk elsker. Er man i tvivl, kan man besøge kommentarsporet, samtalerne på for eksempel Reddit eller se antallet af delinger. Det er her, man mærker den overvældende positive modtagelse af kampagnen, siger Nynne Sille Hansen.

Medier og offshore-industri

På dansk grund har kampagnefilmen været omtalt, delt og vist i en stribe forskellige medier og sites fra Politiken, VisitCopenhagen og Journalistens podcast, Budskab, til Politiets Facebookside, lokalaviser og Udenrigsministeriets site, denmark.dk.

" Det er det organiske og engagementet, der indikerer succes.
Nynne Sille Hansen, Strategist, & Co

Uden for landets grænser har betydelige branchemedier som Adweek og Shots omtalt den.

Og i sidste uge var den “Spot of the Week” på det anerkendte reklame- og marketingmedie Lürzer’s Archive.

Desuden bliver den ifølge & Co. delt livligt på tværs af diverse comedy-, historie- cykling- film- og nyhedsfora.

Eksempelvis har det canadiske magasin Canadian Cycling Magazine omtalt den danske kampagne.

De internationale visninger tog fart, da filmen endte på forsiden af Reddit.

Og ikke mindst da den amerikanske standup-komiker Patton Oswalt – han er herhjemme kendt fra TV-serien ”Kongen af Queens” – roste den på Twitter.

Senere fulgte blandt forfatter og journalist Tom Harford, der på Twitter skrev om den danske kampagnefilm “This has a strong claim to being the best ever public safety announcement”, hvilket også gav et løft til de organiske visninger.

Sågar henvendelser fra hjelmproducenter til offshore- og skibsindustrien er det blevet til, oplyser bureauet.

Vikingerne er meget passende også synlige i gadebilledet. Foto: PR.

Et benchmark-forsøg

Selv om målgruppen her er en anden end Rådets tidligere kampagneserie om cykelhjelme, Nederen Forældre, så prøver vi at jagte lidt benchmark.

Hvad hvis vi sammenligner med Filips Far, som jo både viste effekt og vandt priser?

– Ja, hvis vi ser på for eksempel delinger, så har Vikingerne pt. lige knap 8.000 delinger. Filips far havde ved AEA 2017 omkring 11.000 delinger. Men det var efter et par måneder i luften og på cirka tre gange så stort et reach. Så sammenlignet på den måde er knap 8.000 er faktisk enormt højt på kun en uge, siger Nynne Sille Hansen og tilføjer:

– Ser vi på VTR, så lå Filips Far på 35 procent. Vikingerne ligger på 58 procent. 

Hos Rådet for Sikker Trafik er Senior projektleder Lisbeth Sahl ikke overraskende mere end almindelig godt tilfreds med modtagelsen.

– Vores fokus er først og fremmest at få cykelhjelmen på hovedet af de danske cyklister. Og vi kan se på reaktionerne, at kampagnen får mange til at sige, at NU vil de se at få købt den cykelhjelm. Og hvis kampagnen også får flere cyklister i resten af verden til at spænde hjelmen, så er det jo en ekstra gevinst oveni, siger hun i en mail-udtalelse til Markedsføring.

Kampagnen kører i Danmark juni ud på tværs af Facebook, YouTube og OOH. 

Der kører også et særligt samarbejde med ABUS, der har specialproducerede kampagneelementer hos 400 cykelforhandlere. Og 26. juni åbner Nationalmuseet udstillingen Tag med vikingerne på togt, hvor man også vil kunne opleve elementer fra kampagnen. 

Du kan læse Markedsførings omtale af kampagnen, da den gik i luften, her – og se eller gense filmen her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger