I dag lancer den erotiske webshop Sinful kampagnen #LetsTalkAboutSex, der vil give folk et bedre sexliv gennem mere og bedre kommunikation. 

Ifølge Mathilde Mackowski, der er stifter og medejer af Sinful, er det Sinfuls første kampagne, der ikke skal flytte varer, men kun fokusere på purpose.

“Vil vil gerne skabe en international samfundsbevægelse, og vi føler, at timingen er rigtig god nu,” siger hun.

#LetsTalkAboutSex-kampagnens grundsten er kommunikationsuniverset, Sindex by Sinful, en slags sex-lex, der er bygget op på data om danskernes, svenskernes, nordmændenes, finnernes, briternes og franskmændenes sex- og samliv.

I den danske version af Sindex kan man blandt andet kan man læse, at 2 ud af 5 danskere drømmer om at blive bedre til at tale om sex, lyster og fantasier med deres partner

At få folk til at tale mere om sex er, ifølge Mathilde Mackowski, en del af Sinfuls grund-DNA.

Undersøgelsen bag Sindex

Sindex by Sinful afdækker, hvordan danskerne har det med parforhold, intimitet og sex.

Alle tal og data i Sindexet er baseret på en international befolkningsundersøgelse og salgsdata fra Sinful. Befolkningsundersøgelsen blev udført i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Frankrig og UK med i alt 12.000 respondenter – 2.000 i hvert land. Data blev indsamlet via Cint fra den 17. maj til 8. juni 2022.

Undersøgelsen er udsendt til et repræsentativt udsnit af danskerne i forhold til køn, alder og region. Fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

Kilde: Sinful

”Hele idéen til Sinful startede med, at Tonny (Corydon Andersen, Sinfuls anden stifter og medejer, red.), og jeg stod og havde en samtale om, hvor lidt vi følte, at folk i vores omgangskreds talte om sex, og hvor mange problemer, det gav. Og vi fandt ud af, at når du hiver et stykke legetøj ind i legen, så taler folk mere, fordi de evaluerer mere med hinanden,”  siger Mathilde Mackowski.

Men hvorfor er det godt, at folk taler mere om sex?

“Vi har kunne se på data, at lige så snart vi taler mere om sex – med os selv, vores venner, med vores partnere – så har vi både bedre og mere sex. Og så kan vi se, at den her åbenhed omkring sex gør, at folk får det bedre – så der er også et helbreds-perspektiv i det, som er mega fedt,” siger Mathilde Mackowski.

Sex skal være som kaffe

#LetsTalkAboutSex-kampagnen og Sindex by Sinful er udviklet i samarbejde med kommunikationsbureauet Radius CPH og det tyske bureau STAN Studios, og den kører i Danmark, Sverige, Norge, Finland, UK og Frankrig. 

Selvom selve kampagnen blev udformet at to bureauer, kom selve grundidéen til kampagnen fra Sinful og opstod med udgangspunkt i kaffe.

“Folk går helt vildt meget op i kaffe. Og idéen til et nyt kommunikationsunivers opstod faktisk på baggrund af, at vi i Sinful drømte om, at kunne få folk til at kommunikere lige så meget om sex, som de taler om kaffe,” siger Mathilde Mackowski.

Idéen til en ny kommunikationplatform for Sinful startede med at man drømte om, at få folk til at tale lige så meget om sex, som de taler om kaffe, fortæller stifter og medejer, Mathilde Mackowski. Foto: PR.

Da Sinful opererer på 11 markeder, var det samtidig vigtigt for virksomheden, at den ny kommunikationsplatform var skalerbar til hele Europa, skriver Marketing Director i Sinful, Thomas Jensen, i en mail til Markedsføring.

I forbindelse med kampagnen har man købt rettighederne til det gamle Salt n’ Pepa hit “Let’s talk about sex”, og kampagnen er netop startet med radiospots, der bruger en genindspilning af nummeret. Kampagnen fortsætter løbende til medio oktober 2022 på bl.a. OOH, TV, SoMe og via influencer-samarbejder. Herefter fortsætter det som et overliggende kommunikationsunivers hos Sinful. 

Eneste KPI er snak

En af måderne Sinful forsøger at sætte samtalerne i gang i forbindelse med kampagnen er at dele interessante og hidtil skjulte fakta om folk sexliv i de forskellige markeder, hvor kampagnen kører. 

Herudover vil Sinful via sine egne sociale kanaler som Facebook, Instagram og TikTok sætte samtalen i gang med spørgsmål og andre engagerende aktiviteter. 

Ifølge Mathilde Mackowski har kampagnen ikke noget taktisk fokus på salg, og den enste KPI er at få folk til at snakke mere om sex.

“Når vi laver en opfølgende undersøgelse næste år, så kan vi forhåbentlig se, at vi har rykke på nogle af tallene – at folk taler mere om sex. Det er målet. Der er ikke andre ting, der er sat på mål.”

Men hvorfor laver en sexlegetøg-webshop en purpose-kampagne? 

”På en eller anden måde føler vi, at det er vores tur til at tage noget ansvar for det her. Vi vil starte en bevægelse, og nu hvor vi står stærkt som organisation, så følte vi, at tiden var der.” 

Men I kommer vel også til at sælge ekstra varer, fordi folk kommer ind på jeres Sindex-hjemmeside, og Sinful-navnet samtidig nok bliver mere kendt? 

“Vi er selvfølgelig nødt til at lave et taktisk element, som kæder os sammen med kampagnen. Det er vigtigt at folk kan se, hvem der tager ansvar for kampagnen.”

“Men målet er at få folk til at tale mere om sex. Men lad os se, hvad der sker. Jeg synes, det er vildt spændende, og håber så meget, at vi kan få flere til at starte den svære, den simple, den nemme, den sjove og den intime samtale,” tilføjer Mathilde Mackowski. 

Investering markerer ny start

Sinful ønsker ikke at oplyse #LetsTalkAboutSex-kampagnens eksakte budget.

Men:

”Det er klart, at der er lagt nogle ressourcer i. Vi ser ikke kampagnen som en enkeltstående indsats, men som en ny start på vores arbejde med brand management. Vi har opbygget et helt nyt team til at løfte opgaven, så vi nu og fremadrettet kan sikre de gode samtaler om sex og intimitet i flere lande. Så det er en stor investering for Sinful,” skriver Thomas Jensen til Markedsføring.

Indtil videre er der planlagt seks kapitler af Sindex, og frem til slutningen af 2023 udkommer Sinful med et nyt kapitel en gang i kvartalet.