Tøjbrandet Shaping New Tomorrow, der blandt andet er kendt fra Løvens Hule, går i dag i luften med sin første, korte reklame i et stort kampagne-samarbejde med landsholdsspilleren Joakim Mæhle.

Joakim Mæhle kommer som ambassadør for brandet til at være frontfigur i en lang række videoer, som brandet ruller ud på sociale medier som Facebook, Instagram og TikTok i de kommende måneder – blandt andet med det forestående fodbold-VM i Qatar som løftestang.

Og brandet har valgt at slå sig sammen med Joakim Mæhle, fordi de mener, hans profil stemmer overens med brandets værdier.

”Vi er stolte over at kunne få en aftale med så prominent en spiller på det danske landshold. Men for os handler det lige så meget om at få en ambassadør, som har de samme værdier som os og virkelig kan lide vores tøj. Hvis ikke de kan det, så falder det igennem,” siger Chief Brand Officer og medstifter hos Shaping New Tomorrow, Christian Aachmann, og tilføjer:

”Joakim Mæhle har spillet i en meget lille klub i Nordjylland og har kæmpet for først at komme til AaB og siden blive en stjerne. Man forventer ikke i Nordjylland, at store stjerner dukker op på den måde, så han har en virkelig unik historie, som passer godt til os.”

Kan spejle sig i Mæhle

Shaping New Tomorrow er langt fra det eneste brand, der lige nu har allieret sig med en fodboldspiller som ambassadør. Barons gik for nylig også i luften med en kampagne med Michael Laudrup, imens Brian Laudrup er ambassadør for TeeShoppen.

Men for Shaping New Tomorrow er det ikke vigtigt, at Joakim Mæhle er fodboldspiller.

”For os handler det ikke om, hvilken genre personen kommer fra – det kunne lige så godt være en skuespiller eller iværksætter. Men når vi vælger vores ambassadører, så skal det være personer, som virkelig inspirer dig til at komme ud af din komfortzone. Det skal være personer, der har taget en helt unik vej, har kæmpet virkelig hårdt og har en spændende historie at fortælle,” siger Christian Aachmann og tilføjer:

”Det er noget, vi selv kan nikke genkende til. Da vi ville starte vores tøjbrand, sagde langt de fleste også til os: ja ja, det er da sjovt, men husk nu at få en uddannelse.”

Det hele er lavet inhouse

Det har også været centralt for valget af Joakim Mæhle, at han ifølge CBO’en rent faktisk kan lide tøjet fra Shaping New Tomorrow.

”Han havde faktisk skrevet til os, fordi han rigtigt godt kunne lide vores tøj og spurgte, om vi kunne mødes i en af vores butikker, så han kunne prøve noget mere. Så faldt vi i snak og besluttede os for at lave et samarbejde. Vi gider ikke gøre det der med bare at lægge en stor pose penge for, at en eller anden tilfældig skal sige, at vi er de bedste,” siger Christian Aachmann.

Shaping New Tomorrow ønsker ikke at oplyse, hvad samarbejdet med Joakim Mæhle koster, men siger:

”Vi betaler selvfølgelig Joakim for det her, men det er også en aftale, der er lavet på baggrund af, at han rigtigt gerne vil det her samarbejde. Det er en løsning, der er fair for alle parter.”

Samtidig er selve indholdet og kampagnen med Joakim Mæhle lavet 100 procent inhouse af de to produktionshold, Shaping New Tomorrow har ansat – og brandet fravælger generelt at samarbejde med eksempelvis bureauer på deres kampagner.

”Alt er produceret inhouse af vores to produktionsteams, så langt de fleste omkostninger på kampagnen ligger i lønkroner,” siger Christian Aachmann.

Hvorfor laver I det inhouse?

”Vi kan se, hvordan sociale medier overtager verden mere og mere, og jeg har det mantra, at content is king. Du kan optimere på alt i din virksomhed, men i sidste ende handler det om, at du er dygtig nok til at lave godt content, hvis du vil have succes som brand i 2022,” siger han.

Storytelling og udfordringer

Kampagnen med Joakim Mæhle kommer til at bestå af cirka 10 videoer. Nogle af dem lavet som dybdegående interviews med fodboldspilleren, andre hvor han bliver udfordret på, hvor hurtig og dygtig, han eksempelvis er.

”Der er også en lang hero-film, som er mere storytelling-fokuseret. Og så er der nogle kortere interviewbidder, som er fokuseret på konvertering. Og så har jeg som medstifter udfordret Joakim i en lang række klip for at se, hvor god han egentlig er,” siger Christian Aachmann.

”Vi forsøger at lave noget, der ikke er for kommercielt. Vi tror rigtigt meget på, at vi får størst gennemslag, hvis det er sjovt og alternativt.”

Målet for kampagnen er først og fremmest at øge kendskabet til Shaping New Tomorrow i Danmark, siger CBO’en. Men dernæst er det også, at kampagnen skal hjælpe til med rent faktisk at sælge tøj.

”Der er forskellige faser i vores kampagne. En stor del af samarbejdet går ud på at brande os, så vi før øget kendskabet til os. Og så er der konvertings-fokusset, som blandt andet er bundet op på videoer, hvor han fortæller om, hvorfor han er glad for at bruge tøjet,” siger Christian Aachmann.

Du kan se den første reklame med Joakim Mæhle, der kører ud på sociale medier i dag, her:

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Rettet kl 8.49 den 6/10-2022: Der var skrevet, at Brian Laudrup er ambassadør for Bareentshirt. Dette er rettet til, at han er ambassadør for TeeShoppen.