Casper Kaufmann, tidligere CEO i WDP X og Client Service Director på bureauet Wibroe, Duckert & Partners, er ny adm. direktør i det tidligere Støttenetværket, der netop har skiftet navn til Proso – en forkortelse for ’professionelt socialt arbejde’.

Det oplyser Proso i en pressemeddelelse.

Casper Kaufmann stoppede på Partners ved udgangen af 2022, og etablerede sig derpå som selvstændig rådgiver:

”Vi lavede en fin aftale, hvor jeg fik mulighed for at etablere mig selvstændigt med egen virksomhed. I den periode lavede jeg blandt andet rebrandingen af virksomheden, der tidligere hed Støttenetværket – nu Proso – hvor jeg nu er startet som adm. direktør,” siger han i et interview med Markedsføring.

Hvorfor sagde du ja til jobbet?

”Jamen, nogle gange kommer man ind i en kultur, hvor man tænker, at her passer jeg s’gu meget godt ind. Og i forbindelse med mit arbejde med rebrandingen blev jeg spurgt, om ikke jeg kunne tænke mig at lede stedet. Det kunne jeg ikke sige nej til, og det er jo også en måde at være til jobsamtale på.” 

Bureauer sælger også timer

Men det er vel lidt af et karriereskift sådan rent jobtype-mæssigt? 

“Både og, for også her handler det om ledelse. Og om timesalg af folk, der kan noget. Mange af de metoder, man kender fra bureau- og rådgiverbranchen, de gælder også her,” siger Casper Kaufmann, der uddyber med et eksempel på det, Proso gør:

“Hvis dit barn har det svært i skolen, så har du krav på, at kommunen hjælper med at finde en støttepædagog i et antal timer om ugen. Disse personer har kommunen typisk ikke ansat, så dem skal man ud at købe på det private marked til en eller anden timepris. Så det er ikke meget anderledes end, når et bureau ansætter en projektleder, der skal sælges ud til kunderne til en eller anden pris. Mekanikken i det salgsarbejde kender jeg jo rigtig godt.”

Men det er stadig en noget anden verden? 

“Ja, men ikke fremmed for mig. Jeg kommer fra en familie fra landet, der var vant til socialt arbejde. Min mor var plejer på amtshospitalet i Nykøbing, min far var på sikringen i Nykøbing, og jeg arbejdede selv på et opholdssted, mens jeg læste. Jeg har også været lærer på Gladsaxe skole og frivillig på Gladsaxe-koloniernes sommerlejre i flere år, så jeg har haft socialt arbejde tæt på og under huden,” siger Casper Kaufmann og tilføjer: 

Om Proso

Proso hed tidligere Støttenetværket og beskæftiger sig i dag med velfærdsudvikling i bred forstand i samarbejde med kommuner, regioner og stat.

Det kan være pædagogisk støtte til børn i hjem eller skole, støttepersoner til anbragte børn – eller det kan være hjælp og rådgivning om ledsagerstøtte eller bostøtte til voksne.

Det kan også være mentorordninger for jobcentre, der har langtidsledige, de ikke selv kan få i job eller hjælp til mennesker, som allerede er på arbejdsmarkedet og som har behov for støtte til at fastholde deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

“Og så tror jeg også, jeg har tjent reklamepenge nok. Altså, man kan kun sælge så mange øl og chips, ikke? Jeg elsker Partners, men det her giver bare så meget mening på et andet plan.”  

Føler det er mere meningsfuldt

Hvad glæder du dig mest til at skabe i dit nye job?  

“En måde at bygge fremtidens velfærd på. Det kan godt være, det lyder lidt højstemt, men det mener jeg. Vi vil gerne være en privat aktør, der kan samarbejde med det offentlige på en fair og ordentlig måde. Hjælpe dem, der har brug for det på en økonomisk og social forsvarlig måde.” 

Føler du, at det her er mere meningsfuldt for dig?   

“Ja, det vil jeg sige. Jeg føler, det er mere meningsfuldt for mig at kombinere mine professionelle evner med et syn på det samfund, jeg gerne vil leve i,” siger Casper Kaufmann, og tilføjer:

“Misforstå mig ikke: Jeg tjener næsten det samme som før, så det er jo ikke fordi, at det er ren askese. Vi har ambitioner om at vækste. Men jeg synes, jeg har nogle samtaler, der på det personlige plan er mere meningsfulde i hverdagen.”