Produktionsselskabet Bacon indleder året med at hente to kendte danske instruktører ind i folden.

Det drejer sig om Martin Furze, der med filmen Voiceless Women har vundet utallige internationale priser.

Og om Johan Stahl, der i 2017 var med til at grundlægge produktionsselskabet Octopuss.

Det oplyser produktionsselskabet i en pressemeddelelse, hvor Mette Jermiin, MD og Executive Producer hos Bacon, siger:

– Vi har et unikt skandinavisk roster og er baseret i både Danmark, Norge og Sverige. Derfor er det i år vores håb at få endnu flere af vores instruktører til at arbejde på tværs af grænser i Skandinavien.

Masser af priser

Martin Furze har gennem de senere år skabt både dansk og international opmærksomhed med flere af sine projekter. 

Men især filmen Voiceless Women, som Uitch Iscratch stod bag for organisationen New Lives, har vakt opsigt. Filmen instruerede Martin Furze sammen med Mette Carla Albrechtsen.

Den vandt prisen som Årets Film ved True Award 2019, og har desuden blandt andet vundet sølv ved Cannes Lions samt guld og sølv ved The One Show.

Dertil kommer, at Martin Furze og Mette Carla Albrechtsen blev hædret med både guld og sølv for filmen ved Young Director’s Award i 2019.

Martin Furze skal fremover instruere for Bacon. Foto: PR.

Hos Bacon kalder Mette Jermiin Martin Furze ”en utroligt lovende filmskaber, som vi forventer meget af i de kommende år.”

Selv siger Martin Furze:

– Jeg ved, at jeg stadig er langt fra at nå mit kreative loft, og jeg tror, at jeg kan lære mere på Bacon end nogen andre steder. Derfor glæder jeg mig til at suge viden til mig, mens jeg laver så mange ambitiøse projekter som muligt.

”Jeg ser frem til at hæve mit eget niveau” 

Johan Stahl var en af grundlæggerne bag det danske produktionsselskab Octopuss i 2017.

Han har instrueret for brands som Lexus, GE, Shell og IKEA.

Og så er han kendt for at have været med til at lave dokumentarerne Det Røde Kapel og Ambassadøren sammen med med Mads Brügger. 

Nu træder han imidlertid ud af Octopuss og bliver en del af Bacon.

Johan Stahl træder ud af Octopuss og skal fremover instruere for Bacon. Foto: PR.

Og manden, som Mette Jermiin kalder ”en fremragende og rutineret filmskaber”, er klar til at træde nye stier:

– Jeg ser frem til at hæve mit eget niveau ved at arbejde side om side med nogle af verdens absolutte top-instruktører, siger Johan Stahl og tilføjer:

– Efter at have etableret mange gode arbejdsrelationer rundt omkring i verden, vil jeg også gerne lave flere projekter her i Skandinavien.

Ud over de to danske instruktører har Bacon også signet norske Emilie Norenberg, der med Bacons ord er ”et lysende talent i den norske filmbranche.”

– Emilie, Johan og Martin besidder hver især unikke talenter som filmskabere. Vores mål er at gøre 2021 til et år, der er drevet af kreativ energi og overskud. Og de her tre instruktører symboliserer netop det, siger Mette Jermiin.