Spangsberg Chokoladefabrik lancerede i fjor ”Flødebollelov”-kampagnen for Spangsberg Flødeboller, der bl.a. omfattede reklamer i TV 2’s reklameblokke.

Og det var effektivt.

I kølvandet på kampagnen voksede efterspørgslen og salget så hurtigt, at virksomhedens sælgere var ved at miste pusten.

– Sælgerne kunne næsten ikke følge med, for de blev presset af butikskæderne, der oplevede efterspørgslen fra forbrugerne. Så sælgerne sagde med et skævt smil til mig, at jeg ikke måtte køre tv igen, for det kunne de ikke holde til, siger Michael Spangsberg, indehaver af Spangsberg Chokoladefabrik.

Michael Spangsberg vælger alligevel at køre tv-kampagne igen i år, for resultaterne fra foråret og efteråret 2014 var opløftende – også selv om kampagnen medførte investeringer i en ny flødebollemaskine og en udvidelse af fabrikken i Taastrup.

Desuden måtte Spangsberg Chokoladefabrik i perioden gå fra dagsproduktion til døgnproduktion for at kunne følge med.

Derfor kan man om ganske kort tid atter opleve flere reklamefilm om “flødebolleloven”, der er udviklet sammen med bureauet LoweFriends.

Salg og kendskab øget

I dele af tv-kampagneperioderne i 2014 var indsalget til butikkerne seksdoblet, og samlet set ligger salget af Spangsberg Flødeboller over indeks 200 i perioden siden marts 2014.

Også kendskabet til Spangsberg Flødeboller – både uhjulpet og hjulpet – voksede ifølge Michael Spangsberg markant efter årets reklamefilm, der blev vurderet meget positivt af tv-seerne.

– Tv og flødeboller fungerer supergodt sammen, og vi oplevede, at mange danskere talte om filmene og om flødebolleloven. Kampagnen var en kæmpe succes, og derfor skal vi selvfølgelig gøre det igen, siger Michael Spangsberg, der har en generel målsætning om, at ti procent af omsætningen skal gå til markedsføring.

Michael Spangsberg har også trukket på meget positive erfaringer fra tidligere tv-kampagner for brandet Nørregade Bolcher – også med LoweFriends som bureaupartner – der øgede salget stærkt, og fra slikfirmaet BonBon, som han tidligere var indehaver af.

Gense et par af ”Flødebollelov”-filmene her.

Varieret kost

En til hver