Danmark melder klar med fire teams til ungdomskonkurrencen Young Lions ved VM i reklame, Cannes Lions, til sommer.

De fire udvalgte teams er vinderne af sidste års Young Creative Circle Awards, oplyser formand for Creative Circle, Dorte Nielsen, i en mail til Markedsføring.

Af samme årsag deltager Danmark i år ved Young Lions i de kategorier, der svarer til den danske konkurrence: Print, Design, Digital og Film.

De otte unge talenter, seks kvinder og to mænd, der skal slås for de rød-hvide farver ved Young Lions 2023 er:

Print: Julie Tjørnelund, Mediacom, Cecilie Stjernholm Nielsen, Revolt
Design: Alberte Cecilie Pedersen, Brandstorm Studio, Pauline Andersen, Essencius
Digital: Christian Sevel, Accenture Song, Veronica Sascha, TV 2 Creative
Film: Simon Fabricius Bigaard, Advice, Nicoline Grace Paulsen, Uncle Grey.

Og det er fire teams, der med Dorte Nielsens ord ’har præsteret på virkelig højt niveau ved YCCA’.

”Vi er utrolig glade for at kunne sende fire fantastiske og professionelle unge teams afsted til Cannes. De er et flot billede udadtil på, hvad vi kan i Danmark,” siger hun til Markedsføring og tilføjer:

”De bliver repræsentanter for dansk kreativitet på den internationale scene, de kommer til at inspirere andre, og for dem selv er det et stærkt karriere-springbræt. Så jeg krydser fingre for alle fire teams og ønsker dem al mulig held og lykke til sommer.”

Det digitale team er klar til kamp

Vi spurgte det ene team, Veronica Sascha fra TV 2 Creative og Christian Sevel fra Accenture Song, hvad de tænker om udtagelsen. 

" At få lov til at sammenligne sig selv med verdens bedste bliver sjovt og helt sikkert lærerigt.
Christian Sevel, Art Director, Accenture Song – og sammen med Veronica Sascha, Creative Copywriter hos TV 2 Creative, kommende Young Lions-kombattant

Og de er ikke i tvivl:

“Det er helt klart et kæmpe skulderklap og en stor ære at blive udvalgt til at repræsentere Danmark ved ungdomskonkurrencen i Cannes. Og så giver det da lidt dejligt modspil til imposter-syndromet, man som kreativ nok lider en lille smule under. Jeg glæder mig meget, og håber, at vi kan gøre den danske branche stolt,” skriver Veronica Sascha på mail til Markedsføring.

Christian Sevel tilføjer i en mail til Markedsføring:

”Jeg glæder mig meget til at opleve hele cirkusset indefra, men også til at få chancen for at vise sig selv og sit arbejde frem for de bedste i branchen.”

Han uddyber:

”Det er superfedt at blive anerkendt for sit arbejde, og det giver da helt sikkert også et selvtillidsboost at blive udtaget til en konkurrence som Young Lions. At få lov til at sammenligne sig selv med verdens bedste bliver sjovt og helt sikkert lærerigt.”

Fine danske traditioner

Ungdomskonkurrencen løber ifølge Markedsførings oplysninger i år af stablen in real life for første gang siden 2019.

Coronapandemien aflyste hele Cannes Lions i 2020, siden kørte festivalen online som ’2020/2021’ og sidste år, hvor festivalen ellers var tilbage i fysisk form, besluttet arrangørerne alligevel, og forholdsvis sent, at Young Lions-delen igen skulle køre online.

Men i år skulle altså også de unge være tilbage ved festivalen i den franske badeby, og der er fine danske traditioner at leve op til for de fire teams.

Tre gange på fem år er det således lykkedes unge danske kreative at hive guldet hjem ved Young Lions.

Sidste år var det Jonas Hjort og Marcus Mahecha, dengang begge fra Kontrapunkt – i dag er Marcus Mahecha hos Mensch – der nappede guldet i Design-kategorien.

I 2019 løb Klara Vilshammer og Christoffer Boas fra Robert/Boisen & Like-minded, hvor de begge stadig slår deres kreative folder, med guldet i Young Lions Digital.

Og i 2018 var det Jesper Sichlau og Andreas Aarnaa, dengang MediaCom Beyond Advertising, i dag TBWA\Copenhagen, der hev guld hjem i Film-kategorien.

Cannes Lions løber i år af stablen fra den 19. til den 23. juni.