Vice Medias inhouse produktionsafsnit på dansk grund er gennem de seneste fire år vokset til en omfattende afdeling, og nu tager mediehuset konsekvensen af udviklingen.

Det sker med åbning af selskabet Vice Productions – et full service produktionsselskab, som tilbyder VICEs produktionsfaciliteter, know-how og internationale netværk.

Sidste år var Vice Danmark på shoots i 22 lande på fem kontinenter – med både danske og internationale priser til følge – og det er en naturlig udvikling fremover også at tilbyde afdelingen til eksterne projekter, lyder det fra Vice Scandinavias CEO Frederik Andersen:

– At starte en produktionsvirksomhed i Danmark er oplagt for os, især nu da vi over en årrække har samlet en gruppe af meget talentfulde medarbejdere. Der er en flot tradition for god og høj produktionsstandarder i Danmark, og det vil vi gerne være med til at bygge op, siger han.

Stærke profiler

Nuværende Head of Production for Vices in-house produktionsvirksomhed, Mikkel Kastberg, kommer til at stå i spidsen for den nye gren af medievirksomheden.

– Vice Productions er en uafhængig produktionsenhed i medievirksomheden, der tilbyder vores services til alle partnere. Vi vil derfor arbejde sammen med en bred vifte af bureauer, indholdsleverandører, instruktører, filmfotografer, klippere osv, uanset om der skal produceres spillefilm, dokumentarer, TV-programmer, reklamer eller social media-assets, siger han og tilføjer:

– Derudover giver vi både adgang til vores prisvindende produktionsfaciliteter i København og til Vices netværk af 36 internationale kontorer. Dermed kan vi gnidningsfrit forberede produktioner, ikke kun i Danmark, men i det meste af verden, siger Mikkel Kastberg, der før han startede som Head of Produktion på Vice bl.a. har arbejdet hos Attention Film og Zentropa.

Morten Bundgaard, der tidligere var Executive Producer for Vice, bliver den nye Head of Production.