På den gode side af 103 millioner kroner. Det er beløbet, som den danske del af WPP-bureauet Wunderman leverede i overskud i 2019. 

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab fra Wunderman A/S. 

Dermed overgår Wunderman 2018-regnskabet, der viste et overskud på cirka 93 millioner kroner, og som blev kaldt ”helt utroligt” af Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse, der hvert år gennemgår regnskaber fra mere end 300 af landets bureauer og samler resultaterne i rapporten ”Reklamebureaubranchen”.

– Jeg har aldrig set så flot et regnskab fra et dansk bureau, sagde han.

Faldt tilbage i MyImage-analysen 2020

De inponerende resultater til trods faldt Wunderman noget overraskende tilbage i årets MyImage-analyse, der gennemføres af analysehuset Myresearch.

Hvor man i 2019-analysen holdt sig oppe som nummer syv, dalede bureauet i 2020-analysen ned på en 14. plads. 

Dengang sagde MyResearch-direktør, Mogens Østergaard:

– Det er meget svært at svare på, hvorfor et fremgangsrigt bureau som Wunderman falder ned fra en syvende til en 14. plads. men det er især pitch-interessen, der daler, så måske manglende synlighed på det danske marked.

Analysen viste dog også, at Wunderman markerer sig stærkt på to kvalitative parametre: Strategisk stærke og gode til at skabe resultater, så selv om tavsheden i mediernes spalter står mål med regnskabstallenes størrelse, er man altså ikke helt anonym.

Har ansat 132 flere på et år

Wunderman, der tidligere har etableret datterselskaber i Norge og Sverige, oplyser i regnskabet, at man nu også er tilstede i Nordamerika og i APAC-regionen. ”I 2020 tilbyder Wunderman A/S 24 timers-support 365 dage om året og er tilstede i alle tidszoner,” skrives der i regnskabet.

Ifølge det nye regnskab havde bureauet, der leverer digitale direct marketing-ydelser, en bruttofortjeneste på mere end 335 millioner kroner i 2019 mod cirka 284 millioner kroner i 2018. Ifølge regnskabet har Wunderman i Danmark en egenkapital på cirka 109 millioner kroner. 

Wunderman beskæftigede i gennemsnit 379 ansatte i 2019. I 2018 var antallet 247.

Det fremgår af regnskabet, at ledelsen forventer at væksten i aktiviteterne fortsætter i 2020 – og at ”ledelsen har positive forventninger til det kommende regnskabsår.”