Zoologisk Have i København har taget hul på en ny, treårig strategiperiode, hvilket i oktober 2020 førte til valg af ny reklamebureaupartner, da den 160 år gamle have sagde farvel til Advice og goddag til Sunrise.

Nu har ZOO også valgt en ny mediebureaupartner som erstatning for GroupM-bureauet Wavemaker.

Her faldt valget ”efter en uformel sondering af markedet” på det relativt nyetablerede bureau Calibrate, der især har slået sig op på at skabe en transparent forretningsmodel.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

– I et mediemarked med stigende kompleksitet har vi et helt konkret behov for både kompetent og uvildig medierådgivning, og det får vi opfyldt med valget af Calibrate som mediebureaupartner, siger Henriette Povlsen, der er kommerciel chef for Zoologisk Have i København, i meddelelsen.

Henriette Povlsen, kommerciel chef for Zoologisk Have i København.

Hun fortsætter:

– Calibrate stiller med et stærkt hold, som deler vores ambitioner på ZOO’s vegne. Vi har behov for tætte samarbejdspartnere som både kan rådgive, eksekvere og optimere, så vi får optimalt udbytte af vores investeringer.

Ifølge Henriette Povlsen har det “været et afgørende kriterie” for Zoo at etablere “et samarbejde med fuld økonomisk gennemsigtighed.”

– Der har vi vurderet, at den tilgang og det værdigrundlag, som Calibrate er gået i markedet med, er det rigtige for os, siger hun.

Bureau: Blåstempling af værdier

Hos Calibrate er administrerende direktør og partner Heinrich Thomsen naturligvis begejstret for det nye samarbejde:

– ZOO er jo en kulturinstitution for alle danskere og er på den måde lidt af en ønskekunde for os. Samtidig er det jo en blåstempling af de værdier, som vi har valgt at lægge til grund for vores relativt nye bureau, så når ZOO primært har valgt os for vores faglighed samt transparente og uvildige tilgang, viser det os, at vi er godt i gang med at etablere vores position i markedet, siger han. 

ZOO’s samarbejde med Calibrate er trådt i kraft ved årsskiftet, og det kommer i forlængelse af, at ZOO i oktober valgte Sunrise som nyt reklamebureau, mens samarbejdet med S360, som yder digital rådgivning for ZOO, fortsætter, oplyses det i meddelelsen.

" ZOO er jo en kulturinstitution for alle danskere og er på den måde lidt af en ønskekunde for os.
Heinrich Thomsen, adm. direktør og partner, Calibrate