Artiklen er opdateret med kommentarer fra Belongs CEO, Ditlev Ahlefeldt-Laurvig: Bureauet Belong Agency, der er en del af Egmont-koncernen, er udkommet med årsregnskab for 2018.

Det viser et underskud på 1,1 million kroner på bunden mod et plus på knap 400.000 kroner (under navnet Very Patchwork) i 2017.

Resultatopgørelsen fortæller om en bruttofortjeneste på 23,3 millioner kroner og et resultat før skat på minus 1,4 millioner kroner, og balancen viser en egenkapital på 104.000 kroner.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

I ledelsesberetningen hedder det under overskriften ”Kapitalforhold”:

”Virksomheden har tabt mere end halvdelen af selskabskapitalen. Til sikring af finansiering af driften har virksomheden fået tilsagn af Belong Group A/S (der majoritetsejes af Egmont, red.) om at yde virksomheden fornøden finansiel større og om fornødent tilføre likvide midler til betaling af løbende forpligtelser, således at virksomheden kan fortsætte erhvervsmæssig drift.”

Det lidt kedelige resultat var imidlertid ventet, forklarer CEO Ditlev Ahlefeldt-Laurvig:

- 2018 var et fusionsår og dermed også et investeringsår, så regnskabet var som forventet. Allerede i anden halvdel af 2018 så vi positive gevinster af fusionen, siger han og tilføjer:

- Vi har bl.a. ansat endnu flere dygtige folk, herunder en række stærke profiler i den kreative afdeling og i planner-teamet, samt et produktionsselskab hos Belong i Sverige.

Styr på omkostningerne

Ifølge Belong-direktøren er bureauet i det hele taget inde i en god gænge:

- Siden sommeren 2018 har vi haft en god tilgang af nye kunder, bl.a. ALK. Desuden har vi projekter for Danske Bank, Danske Invest og Danske Pension, og vi har udvidet engagementet med Danske Spil.

- Desuden har vi lige vundet to priser i Danish Digital Awards. Og alt sammen med fornuftigt styr på vores omkostninger, slutter Ditlev Ahlefeldt-Laurvig.

Belong Agency fik sit nye navn kort før jul, efter at have heddet Very Patchwork siden fusionen i 2017.

Navneskiftet kom kort efter, at bureauet i november 2018 fik ny CEO i skikkelse af Ditlev Ahlefeldt-Laurvig. 

Tidligere i år udvidede Belong i det svenske med åbning af et produktionsselskab, Belong Studio, og bureauet har desuden kontorer i Sverige og Norge.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.