I foråret kunne Morten Grubak og hans Virtue-team løfte armene – og en Grand Prix – i vejret ved The One Show i New York – og nu får han selv æren af bedømme næste års indsendelser til awardshowet.

Som eneste dansker er Morten Grubak, der i sensommeren blev udnævnt til ny Executive Creative Director for Virtues nordeuropæiske forretning, således udpeget til 2020-juryen, der rummer 200 top-kreative fra 35 forskellige lande.

– Jeg glæder mig sindssygt meget til at får lov at være med i juryarbejdet ved The One Show. Det er en virkelig stor ære, siger Morten Grubak til Markedsføring på en telefon fra London, hvor han er keynote ved ”Most Contagious”-konferencen, der løber af stablen onsdag.

Casen, der startede det hele

Han skal på konferencen tale om netop casen, der i maj sikrede The One Show Grand Prix og i sommer også Cannes Lions Grand Prix: adDRESS_The_Future, som bureauet lancerede for det norske modetøjs-brand Carlings i efteråret 2018

Og dermed fortsætter den danske Virtue-profil med at sætte markante fingeraftryk i den globale kreative branche: I november kårede The Drum ham som en af verdens 100 dygtigste digitale marketers – og nu gælder det så jury-arbejdet ved The One Show.

– Det er et awardshow, hvor niveauet er ekstremt højt, og hvor der er flere voterings-runder, så jeg glæder mig meget til at være med til at sikre et fortsat højt niveau, siger Morten Grubak.

Ekstra lag af vurderinger

Når priserne ved The One Show af branchen selv anerkendes som et kvalitets-markør, skyldes det bl.a., at alle indsendelser ryger igennem et ekstra ”lag” af vurderinger: 

Først bliver man shortlistet, derefter gennemgår alle cases endnu en vurdering, og kommer man videre derfra, er man ”Finalist”.

Derefter sorteres igen fra, og tilbage står vinderne, som så klassificeres i henholdsvis Merit (hædrende omtale), Bronze, Sølv og Guld – og øverst oppe kommer så en Grand Prix.

Derfor var det også noget af en præstation, da adDRESS_THE _FUTURE i foråret vekslede sine otte Finalist-pladser til syv priser: en Grand Prix, tre guld, en sølv, to bronze, hvortil kom to merits.

Du er udpeget til den jury, der hedder Interactive & online. Hvad tænker du om det?

– Det er jeg superglad for. Det er der, jeg føler mig hjemme, og det er ikke mindst der, vi udvikler os i Virtue i disse år.

The One Show har indsendelsesfrist den 31. januar 2020, og du kan læse mere om awardshowet her.