Der gik fire år fra politianmeldesen af selskabet Posture Clothing ApS, før der faldt dom i sagen om overtrædelse af markedføringslovens forbud mod vildledning.

Retten i Aarhus har idømt selskabet en bøde på 400.000 kroner, oplyser Forbrugerombudsmanden, der i 2018 politianmledte dem. Egentlig skulle bøden have lydt på 700.000 kroner, men den blev nedsat grundet den lange sagsbehandlingstid.

En sagsbehandlingstid, som tiltalte ikke var skyld i, da de erkendte sig skyldige kort efter anmeldelsen.

Selskabet Posture Clothing ApS står bag sider som myposture.dk og solgte holdningskorrigerende tøj. Selskabet er i dag erklæret konkurs med en gæld på 25 millioner kroner. Noget blandt andet Berlingskes Jonas Rimer har dækket intensivt. Det kan du læse mere om her, hvor du også finder en længere gennemgang af bagmændende og deres webshopkarruseller.

I sagen om vildlende markedsføring havde selskabet anvendt udsagn som ”50% på alt”, ”VILDT TILBUD! Trøjer til 399 KR!”, ”SKYND DIG & FÅ GRATIS FRAGT” og ”SIDSTE DAG MED GRATIS FRAGT!”, skriver Forbrugerombudsmanden i deres pressemeddelelse. Samtidig blev der vist et nedtællingsur, som blot startede nedtællingen forfra ved nedtællingens udløb.

I meddelelsen skriver Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen:

”Det er naturligvis ulovligt at bilde forbrugerne ind, at prisen for et produkt er et tidsbegrænset tilbud ved hjælp af et nedtællingsur, som blot starter forfra efter sidste sekund. Det er særdeles grov vildledning af forbrugerne, der som udgangspunkt bør kunne have tillid til markedsføring.”