Igen i år er Danmark godt repræsenteret ved Young Directors Award (YDA). I 2022 udgaven har fire instruktør-talenter klaret at blive shortlistet og er i spil til at vinde de feterede priser.

En af de nominerede er instruktøren Bine Bach fra produktionsselskabet Bacon, der i et større portræt til Markedsføring blev kaldt “fremtidens humor-instruktør”.

Derfor er det heller ikke overraskende, at hun er shortlistet i kategorien ‘Best Use of Humour’ for sin reklame for møbelselskabet TAKT. Reklamefilmen er også shortlistet i kategorien ‘Commercial’.

“Det er en kæmpe ære at være shortlisted til YDA. Det er et show, hvor virkelig mange vilde instruktører har startet deres karriere, så bare det at blive overvejet til en pris er for vildt. Men, jeg kan absolut ikke tage hele æren — den tilfalder i ligeså høj grad Bacon, TAKT og hele holdet bag,” skriver Bine Bach i et mailsvar til Markedsføring.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger
Her kan du se Bine Bachs reklame for TAKT.

Danskere har tidligere udmærket sig

Det er ikke Bine Bachs første tur i pris-manegen. Sidste år var hun også shortlistet i kategorien ‘Best Use of Humor’, hvor hun var en af ni nominerede danskere.

Produktionsselskabet Bacon har også tidligere gjort det godt ved Young Directors Award. I 2018 vandt Emilie Thalund fra Bacon en Gold Screen for sin film ‘Period’ i kategorien Passion Project, mens Jeppe Lange, også Bacon, vandt en Silver Screen for sin film ‘Laws of Motion’ i kategorien Video Art.

Året efter var der hele seks priser til Danmark. Her stod Bacon for en Gold Screen og to Silver Screens for Nina Holmgrens film ‘Right to Play’ og ‘I want you to Panic’. Samme år vandt Cecilie McNair, også Bacon, en Silver Screen for filmen ‘petit a’.

I 2020 blev det til en enkelt dansk pris: Det var Christina Amundsen & Emilie Thalund fra Bacon, der vandt en Gold Screen for ‘Isolation’. I 2021 markerede Bacon sig igen, hvor instruktør Holger Karberg vandt Silver Screen i ‘Best use of Humour’.

Shortlistede danske instruktører ved Young Director Award 2022:

Bine Bach, Bacon, for TAKT – Thank you i kategorierne ‘Best Use of Humour’ og ‘Commercial’.

Emil Dam Seidel, Uitch Iscratch, for Courage to Act i kategorien ‘Online Branded Film’.

Joachim Morre, isaac, for In My Family i kategorien ‘Charity Commercial’.

Mette Carla Toft Albrechtsen, Tambo Film, for Territory i kateogiren ‘Short Film’.

Vinderne bliver annonceret den 23. juni.