“Mange stoler ikke på kunstig intelligens, og det skaber en nervøsitet, om hvorvidt teksterne er gode nok, når man ønsker at fremstå troværdig.”

Sådan siger Martin Boberg, direktør i og stifter af oversættelsesbureauet Diction, i en pressemeddelelse fra selskabet om baggrunden for, at man har opkøbt virksomheden Korrekturselskabet.

Bureauet oplever i øjeblikket stigende efterspørgsel på sprogopgaver som f.eks. verificering af autogenererede tekster, oplyser han.

”Det giver os en større berettigelse end nogensinde før og vil skabe nye roller for både oversættere og korrekturlæsere” siger Martin Boberg i meddelelsen.

Prisen for Korrekturselskabet er ifølge Martin Boberg ”et millionbeløb”, og målet med opkøbet er klart: At udvide bureauets tilbud til også at omfatte korrekturlæsning.

Foreventer fortsat vækst

Korrekturselskabet forbliver ifølge direktøren indtil videre et selvstændigt brand, og direktør i Korrekturselskabet, Martin Handberg bliver Head of Proof Reading Department i Diction. 

“At Korrekturselskabet bliver en del af Diction er en positiv historie, fordi vi nu kan accelerere den flotte udvikling, vi har været inde i de seneste tre år. Diction er allerede til stede i fem markeder i Nordeuropa, og med Korrekturselskabet kan tilstedeværelsen boostes yderligere og sikre fortsat vækst for alle,” siger Martin Handberg i meddelelsen. 

Diction har oplevet positivt omsætningsvækst de sidste otte år og omsatte for 13,7 millioner kroner i 2022 sammenlignet med 11,6 millioner kroner året før. 

Ligeledes har Korrekturselskabet de seneste tre år leveret et overskud på over 1,5 millioner kroner. 

På sigt er det planen, at Diction vil udvide med yderligere sprogydelser, oplyser Martin Boberg.