Det var meningen, at de sidste Irma-butikker skulle lukke ved årsskiftet, men nu melder Coop ud, at nogle af dem formentlig først lukker til næste forår.

Det skriver Politiken.

Ifølge Irmas konstituerede kædedirektør, Martin Brinch Jöhncke, skyldes beslutningen at Coop fortsat arbejder med det butikskoncept, der skal afløse Irma-butikkerne 

Til Politiken siger han, at det hele tager lidt længere tid, fordi man har ”hævet ambitionerne lidt” for disse butikker. Han går dog ikke i detaljer om, hvad det konkret betyder.

Stærke reaktioner

Meldingen om lukningen af Irma kom i starten af året og gav anledning til alt fra sSoMe-protester, hamstring af Irma-produkter og -emballager og gade-demonstrationer.

I Gentofte, skrev dr.dk i februar i år, slog en kæde af kunder ligefrem ring om Irma på Ordrupvej, mens de hånd-i-hånd sang strofer fra Christiania-sagen ”I kan ikke slå os ihjel”.

Også medarbejdere reagerede på beslutningen: På Markedsføring fortalte Irmas daværende marketingchef, Lise Hørdam, om svære dage.

Siden fortalte en af dansk reklamebranches skarpe tekstforfattere gennem mange år, Birthe Nielsen, om sine oplevelser med Irma gennem årene.

To butikker skal teste

Men de store følelser til trods står Coop beslutning ved magt – blot blive de sidste butikker altså nu først lukke en smule senere ene oprindelig planlagt.

De ni største Irma-butikker bliver bygget om til den nye Coop-kæde – det er dem, der bliver lidt forsinket nu.

27 Irma’er skal laves om til Coop365, mens 11 butikker bliver til Brugsen. Resten lukkes.

Martin Brinch Jöhncke siger til Politiken, at kunderne skal teste konceptet af, inden man bygger de største Irma-butikker om til Coop-butikker.

Disse tests kommer, skriver Politiken, til at finde sted i to butikker: SuperBrugsen i Hinnerup og Codanhus på Frederiksberg.