”Fremfor at se os selv som kølig facilitator af transaktioner er fokus på at skabe bedre relationer mellem mennesker. Det giver os en anden flyvehøjde og lader os være emotionelt relevante.”

Sådan lyder det fra Simon Leth-Sørensen, Head of Campaigns & Media hos MobilePay, i anledning af, at MobilePay netop har nappet førstepladsen på YouGovs årlige brandimage-måling – en plads, som henholdsvis LEGO og detailkæden Rema 1000 har siddet på gennem flere år.

Kommunikationsstrategien og markedsføringen af MobilePay har gennem en årrække været skabt i et tæt samarbejde med Accenture Song, og YouGov-målingen har længe været ’et strategisk pejlemærke for brandet’, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge parterne ligger en del af forklaringen på succesen i, at man siden 2013 har arbejdet på at skabe et ’stærkt brand med et emotionelt fundament’.

Som eksempel fremhæves kampagnen for MobilePays pengegaver, som mediet Markedsføring tidligere har omtalt. Filmene fik 40 procent flere til at sende pengegaver til hinanden

“Tæt kappestrid”

MobilePay ligger i YouGov-målingen i spidsen med en imagescore på 43,7. Herefter følger Rema 1000 og DR – som er ny i toppen – med 43,0 og 39,7. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Årets YouGov-ranking på image. Foto: PR

Det er således store og velkendte brands, MobilePay har formået at henvise til anden- og tredjepladsen, men faktisk er ’bedriften endnu større’, hvis man ser på YouGovs tilsvarende lister i Norge og Finland, lyder det i meddelelsen.

I Norge er førstepladsen således for fjerde år i træk gået til Vipps, som i denne måned fusionerede med MobilePay – og i Finland er MobilePay årets største højdespringer på listen. 

”Vi har været i tæt kappestrid med andre stærke brands de seneste par år, så at vi nu ligger nummer ét i to ud af tre lande, er mere, end vi turde håbe på,” siger Simon Leth-Sørensen. 

Og ifølge Frederick Hollesen, Group Client Director hos Accenture Song, er differentiering nøglen.

”I en kategori, hvor konkurrenterne står på nakken af hinanden for at kommunikere funktionelle features og ’convenience’, tror vi, at MobilePay kan differentiere sig ved at kommunikere emotionelle fordele,” siger han i meddelelsen og tilføjer:

”Det kan gå i tårekanalerne som ved pengegave-filmene. Men humor er også et greb, vi kontinuerligt bruger, når det eksempelvis handler om køb af gaver på arbejdspladsen, som med MobilePay Box-filmen – en kreativ retning, der i øvrigt startede i samarbejdet med bureauet Advice.”

Se MobilePay Box-filmen her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger