Danske bureauer henter ofte priser hjem fra de store internationale awardshows i Cannes, London og New York, men også andre steder lægges der mærke til dansk kreativitet.  

Forleden modtog Co/Plus således anerkendelse fra den islandske minister for miljø, energi og klima, Guðlaugur Þór Þórðarson, og fagfællesskabet The Iceland Ocean Cluster for med deres pro bono-rådgivning at være ’en yderst værdifuld rådgiver for iværksættere’. 

”Det er virksomhederne selv, der har valgt at nominere os, hvilket naturligvis gør prisen endnu mere speciel,” lyder det i en mail fra Sasha Denham, Managing Partner hos Co/Plus.

Hun tilføjer:

”Vi har mange, gode kunder på Island, og selvfølgelig er vi meget stolte af, at de er så tilfredse med vores rådgivning, at de synes, vi har gjort os fortjent til prisen.”

”Lidt som i Løvens Hule”

Det danske bureau har gennem de seneste 10 år haft flere end 30 islandske virksomheder på kundelisten.

Herunder Hefring Marine, som leverer højteknologiske løsninger til skibsindustrien, Eylíf som producerer sundhedstilskud lavet af kollagen, Lýsi og Dropi, som er to af verdens førende fiskeolieproducenter, og COLLAB, en energidrik med kollagen fra Feel Iceland, produceret af Islands største bryggerier.

”Så meget desto mere er det oplagt for os at stille os til rådighed for de mange, dygtige islandske iværksættere og det potentiale, som de særligt har uden for Island,” siger Sasha Denham. 

3 eksempler på islandske Co/Plus-projekter

  • Lýsi: Nyt B2C brand og nyt online franchisekoncept
  • Dropi: Udviklling af strategi for at etablere en ny kategori inden for fiskeolie, Clean Fish Oil, samt udvikling af brand, produktdesign, og gentænkning af distributionsmodel og pricing-strategi
  • Hefring Marine: Strømlining af kommunikation, udvikling af ny brand identitet, definition af kommercielle strategi og udvikling af salgspræsentationer til internationale markeder.

Sasha Denham beskriver selv bureauets pro bono-arbejde for de islandske iværksættere således:

”De gratis rådgivningssessioner gav vi ved såkaldte ”Pitch Nights”, hvor en række start-ups fra Iceland Ocean Cluster gruppen pitchede deres koncept til os, hvorefter vi gav feedback, inputs og rådgivning til deres forretningsidé, koncept mm. Lidt som i Løvens Hule, bare uden investeringsdelen.”

Uddelt siden 2012

The Iceland Ocean Cluster er en sammenslutning af 70+ små, store, nyetablerede og ældre virksomheder, der har berøring med hele værdikæden inden for fiskeindustrien.

Det kan være fiskerierhvervet, teknisk udstyr, fødevareproduktion, forarbejdning, bioteknologi eller forskning.

The Iceland Ocean Cluster har uddelt prisen siden etableringen af i 2012, og i år var der fire modtagere – herunder altså danske Co/Plus.

Alle modtagerne er kendetegnet ved, at de har ’bidraget til at fremme innovation og samarbejde, åbnet flere muligheder for innovative virksomheder og styrket deres konkurrenceposition på nationalt og internationalt plan’, som det hedder i motivationen.