Endnu et år er danske bureauer og annoncører fornemt repræsenteret på shortlisten til Epica Awards. Hele 18 cases har fundet til finalen i år.

Igen i år slår svenskerne os med 35 arbejder i finalen, mens vi sniger os forbi vore gode kolleger i Norge, der ”kun” har 15 cases på shortlisten. Finland slutter feltet med 9 i finalen.

&Co., som er en del af NoA gruppen, er frække nok til at løbe med syv af pladserne, mens Hjaltelin Stahl har sat sig på fire finale-pladser.

Envision, Virtue Nordic, Shoot Happens, Mensch og Honeytrap Film udgør resten af de fornemme arbejder, der har modtaget Epica-juryens positive skulderklap.

Til de få, der ikke kender Epica Awards, så er det verdens eneste globale pris-uddeling, der har fagjournalister i juryen.

Så det er ikke kreative, der hylder kreative, men folk der håndterer kreativt kommerciel kommunikation på daglig basis, der voterer de over 4.000 indsendte arbejder.

Og Markedsføring har naturligvis også vanen tro en finger med i spillet.

Vi lytter, men hører vi noget?

&Co. er i finalen tre gange med det eminente arbejde for HiFI Klubben (Welcome Listeners), to gange for Velux (The Indoor Generation), en gang for Tivoli – en film, som også New Land har en del af æren for – og en gang for Bianco.

Hjaltelin Stahl har succes med ”Warhead” for Greenpeace (x2), Scandic Hotels og Ekstra Bladet. Virtue har ”Like What You Hate” i finalen tre gange for Vice Media.

Mensch er endnu engang med i toppen for Visit Faroe Island og Atlantic Airways, mens Shoot Happens’ fornemme ”Simple Joys” for Volkswagen også er videre.

Envision og Hummel sniger sig i finalen med ”Patchwork of Dreams”, og Honeytrap er sprunget ind på shortlisten med ”Le Fix – Happy Nothing”.

Så det er et ganske bredt felt, danske bureauer stiller med til et af de få award-shows, der som regel bringer bureauernes og annoncørernes investeringer videre til fx Cannes Lions juryernes opmærksomhed.

Vinderne offentliggøres den 16. november. Se hele shortlisten her.

Se (eller gense)  &Co’s smukke og tankevækkende Welcome Listeners for HiFi Klubben her: