Der er krig på kniven i telemarkedet, og nu melder også Telenor sig på banen med en ny brandplatform.

Frontfiguren er ikke hverken kendt TV-vært, skuespiller eller musiker, men en digital superbruger i skikkelse af en animeret, toptjekket bedstemor – præsenteret som Danmarks Bedste.

Hun skal ifølge en pressemeddelelse fra selskabet ”portrættere følelsen af friheden til at opleve alt det gode i den digitale verden og trygheden til at turde.”

Telenor har i en længere periode opbygget en position om frihed og tryghed – blandt andet gennem lancering af produkter som MaxSpeed, NetSikker og Skærmskift, men også gennem forskellige samarbejder.

For eksempel var brandet i september medafsender – via en samarbejdsaftale med TV 2 Branded Content – på en række barske film fra TV 2 ECHO med personlige fortællinger om digitale krænkelser og deres konsekvenser. 

”Bedste streamer serier”

Det nye reklameunivers, som er skabt i samarbejde med bureauet & Co., skal kommunikere essensen af denne position – ”friheden til at opleve og trygheden til at turde”, hedder det i meddelelsen.

”Danmarks Bedste er den bedsteforælder, børnebørnene elsker at blive passet hos. Hun streamer serier, går til kamp mod ninjaer i virtual reality med resten af familien. Hun kommer gerne med et godt bedstemoderligt råd om digital tryghed. Som alle andre ”Bedster” ved hun, at tryghed skaber rammerne for frihed,” siger Christian Hoffmann, der er direktør for privatmarkedet hos Telenor i meddelelsen.

Om valget af en animeret figur frem for en virkelig person, siger han.

”Med en animationsfigur kan vi inkludere og kombinere alle de ting, vi elsker ved vores rigtige bedstemødre. Desuden giver en animeret figur os muligheden for at give Bedste nogle lidt skæve proportioner: korte ben, stort hoved, enormt hår – således at hun bliver helt unik og elskværdig,”

Hoved-KPI er præference

Telenor ønsker ikke at oplyse kampagnebudgettet., men kampagnen er synlig i reklameblokken på flow-TV, online, outdoor og i Telenors butikker rundt omkring i landet.

Hertil kommer, at man støtter op med et taktisk spor op mod Black Week.

Og ifølge Anders G. Holvøe, Head of Marketing & Digital hos Telenor, er målet med kampagnen, at Telenor skal flytte sig på præference-parameteret.

”Vi skal bygge vores position som det mest sikre og bekymringsfrie teleselskab. Her spiller Bedste en vigtig rolle understøttet af stærke produkt offerings. Hoved-KPI’en er at flytte på vores præference,” siger han til Markedsføring.

Det er dog et svært parameter, erkender han:

“Over de seneste år er det meget få, der er lykkedes med den øvelse. Men vi tror på, at vi nu har den rette cocktail, der gør, at vi kan flytte os. Og gerne flytte os op over vores markedsandel inden for de næste år”. siger Anders G. Holvøe.

Se den nye film her.

New-land/&Co. Productions har produceret og Bertil Vorre og Tore Frandsen har instrueret.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger