Landets to største mediebureaugrupper, GroupM og Dentsu Aegis Network, beretter nu, at man vender tilbage til mere normale tilstande. Men man går efterårssæsonen i møde med spænding.

Hos Dentsu Aegis Network i Danmark er alle medarbejdere gået 10 procent ned i løn resten af året. 

Men nu fortæller CEO Ulrik Petersen, at man har valgt ikke at gøre brug af statens lønkompensation efter 8.juli. 

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at undgå fyringer. Det er den ledestjerne, vi arbejder efter. Og indtil videre har vi ikke sagt farvel til ansatte på grund af corona, siger Ulrik Petersen.

Hvordan ligger I i forhold til sidste år?

– Jeg kan sige, at april var skræmmende, maj var ikke så god, men juni var OK. Spørgsmålet er, om det fortsætter med at gå den vej, siger han.

Flere har peget på, at sommerperioden i år er mere interessant end tidligere, da langt flere danskere end normalt forventes at holde ferie i Danmark, hvilket kan give mere travlhed end normalt.

Men en travl sommer kan ikke redde et forår, der har været blodrødt. Samtidig er der større usikkerhed end normalt, når talen falder på efteråret, påpeger Ulrik Petersen. 

– September, oktober og november er traditionelt store måneder, så hvis markedet braser sammen, og vi ikke ser bedringer på lang sigt, kan jeg ikke garantere, at vi ikke kommer i en situation, hvor vi skal fyre, men det er ikke på tapetet lige nu, hvor vi har brug for folk. Vi fastholder det langsigtede fokus og den strategiske retning, som vi har sat, siger han.

Normalt lønniveau

Hos GroupM kommer de cirka 70 procent af de ansatte i Danmark, der i begyndelsen af krisen sagde farvel til 10 procent af deres løn i tre måneder, nu tilbage på lønniveauet før krisen indtraf. 

– Det ser bedre ud, end vi havde håbet, og vi har valgt ikke at forlænge lønnedgangen, siger Jonas Hemmingsen, der er nordisk GroupM-CEO.

Jonas Hemmingsen, nordisk CEO hos GroupM, oplyser, at det ser bedre ud, end man havde håbet. Foto: PR.

Han tilføjer:

– Lige nu går det OK, men det er fortsat svært at se langt frem.  

Jonas Hemmingsen ønsker ikke at sætte konkrete tal på, hvordan gruppen performer i forhold til sidste år.

– Vi kom godt igennem første kvartal. Og den omstilling vi har været igennem de seneste år betyder, at vi ikke er så sårbare som tidligere, da vi i dag i højere grad bliver aflønnet på timer og projekter, siger han.