Kreative mennesker tager på ferie i London og New York, gør de – men en enkelt repræsentant for den kreative danske elite afslørede ved årets Creative Circle Award, at han drog til Thy, når han skulle slappe af.

Men én turist gør ingen sommer, heller ikke i Thy, så nu søsætter Dragsbæk-brandet Bakkedal sammen med en række lokale virksomheder en ny sommerkampagne på nettet, der skal sætte Thy på landkortet og få flere turister til at vælge den smukke egn.

Kampagnen er udformet som en kalender med låger – og fotos taget af lokale fotografer – præcis ligesom Bakkedals stærkt succesfulde julekalender-kampagne fra sidste år.

Hver dag er der bag lågen et nyt billede fra Thy. Deltagerne kan være med til at navngive billedet, som er taget af en lokal hobbyfotograf, fx ses et vindblæst træ, som kan hedde Parasol i Thy eller Solfaktor i Thy.

Med andre ord: Thy i vinterdragt afløses nu af Thy i sommerlys.

Lokal opbakning

Om baggrunden for at man nu lancerer en sommerkalender, siger Michael Pilgaard, marketingdirektør hos Dragsbæk:

– Godt nok er vi vant til blæst her i Thy, men vi blev næsten blæst omkuld, da vores julekalender om Thy blev besøgt 280.000 gange. Danskerne er åbenbart vilde med at kigge på Thy. Derfor synes vi også, at alle skal have muligheden for at følge med i, hvordan Thy ser ud om sommeren.

Den nye kampagne starter på torsdag, og hver dag i juni bliver der trukket lod om præmier, sponseret af lokale samarbejdspartnere. Og som noget nyt kan man i Bakkedals sommerbægre også finde gavekort til en sommerferie eller et sommerophold i Thy.

– Lysten til at samarbejde lokalt er virkelig stor og vokser hele tiden. Der er over 30 samarbejdspartnere, som sammen med os rigtig gerne vil sætte Thy på landkortet, siger Lene Alkemade, der er Senior Brand Manager hos Dragsbæk. 

Thy er langtidsholdbar

Turistchef Ole Riis Christensen fra VisitThy supplerer:

– De lokale aktører har selv budt sig til for at være med i samarbejdet og udlodder præmier. Alt fra tur på Harley Davidson i Thy, lokal whisky-smagning til sæl-safari og wellness. Det er virkelig en egn, som står sammen, siger han og tilføjer, at han ikke er et øjeblik i tvivl om, at ”Fra os i Thy’ skaffer flere turister til egnen:

– I Torvehallerne i København viste vi på et tidspunkt en af Bakkedals plakater under overskriften ”Fitnesscenter i Thy”, hvor en ung kvinde løber alene i klitterne. En dame kommer hen til mig og spørger: Kan jeg få nummeret til dét fitnesscenter?

Og hvis man spørger fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen fra Future Navigator, er interessen for Thy på ingen måde overraskende:

– Vi har set Mallorca og dykket i Thailand. Nu søger mange danskere efter det autentiske – den rå og uslebne natur, hvor der er ro og plads til eftertanke. Det byder Thy på, og det er langtidsholdbart. 

Lokale fotografer

De lokale sommerbilleder på Bakkedal er taget af hobbyfotografer fra området, som også brænder for at markedsføre Thy. Og de tre fotografer, der stiller billeder til rådighed for sommerkalenderen, deltog også i julekalenderen: Susanne Worm, Christian Faber og Svend Bunk.

Og de glæder sig over at være med til at markedsføre Thy og de lokale virksomheder ved at stille deres billeder til rådighed.

– Jeg tror, det er ved at gå op for mange, at man ikke behøver at rejse til eksotiske rejsemål for at opleve storslået natur. Den findes lige uden for døren – og ikke mindst i Thy, siger Susanne Worm, og Christian Faber fra Thisted supplerer:  

– Til jul var der 280.000 besøg – det er et fantastisk udstillingsvindue for billederne og Thy. Lige nu går vi sommeren i møde, hvor vi deler Thy med mange turister, men det er også okay så længe de passer godt på vores natur, siger han.

Twentyfive & Thirty er bureau på sommerkalenderen.

Du kan åbne en låge hver dag i juni på Bakkedals hjemmeside og følge med i kampagnen på Facebook.

Og mens du venter på at åbne den første låge, kan du nyde tre billeder fra den kommende kampagne her i artiklen:

I toppen Christian Fabers billede af bølger, der slår ind mod molen i Nr. Vorupør – i teksten Susanne Worms ildrøde himmel over Thy og Svend Bunks billede af mosekonen, der brygger.