OpenAI, virksomheden bag den kunstige intelligens ChatGPT, har netop lanceret GPT-4, som er den seneste version af den populære AI, der de seneste måneder har taget verden med storm.
Det skriver mediet The Verge.
Den nye Chat-GPT er, ifølge OpenAI, “mere kreativ og samarbejdsvillig end nogensinde før” og “kan løse svære problemstillinger med større nøjagtighed,” skriver The Verge.
Et af de mere konkrete nybrud i den seneste AI-model, er, at den både kan forholde sig til tekst og billeder. Fortsat kommunikerer den dog kun fra sig med tekst.
Efter lanceringen i går væltede det frem med respons på nyheden om den nye AI’s lancering på LinkedIn og Twitter fra folk i hele verden.
Markedsføring har samlet et udpluk af reaktioner fra den danske branche.
“Blandt de bedste 10%”
”FRA BUND 10% til TOP 10%”
Sådan starter Kristoffer Okkels, der er Director, Digital & InnovationDirector hos Mindhare, sin post på LinkedIn, hvor han fremhæver, at GPT4 nu er blevet så ”klog”, at den i modsætning til forgængeren GPT3,5, kan bestå stort set alle eksamener:
”Og ikke bare bestå, men med bravur. Som de (OpenAI, red.) selv skriver i dokumentationen, så går de nu fra at lande iblandt de nederste 10% til den amerikanske jura-eksamen (Bar Exams) til at være blandt de bedste 10%.”
Kristoffer Okkels fremhæver også, hvordan den nye AI skulle kunne klare sig bedre på andre sprog end engelsk.
”En anden markant forbedring er på sprogfronten, hvor GPT-4 nu performer næsten lige så godt på andre sprog end engelsk. Det bliver spændende at se hvad det konkret betyder for den danske oplevelse,” skriver han.
Morten Saxnæs, der er Communications Planning Director i &Co. og Partner i The North Alliance, skriver i sin Linkedin-post:
”GPT-4 ( …) vil unægtelig giver os kommunikatører endnu flere kreative muskler. Dem skal vi bruge til at lave bedre og mere relevant kommunikation, ikke kampagner der viser, hvor imponerende den nye teknologi er.”
100 milliarder parametre?
Både den selvstændige kommunikationskonsulent Sarah Fourian og Niels Lindegaard, der er Senior SEO Strategy Specialist i GroupM, fæstner sig ved de rygter, der øjensynligt florerer om, at den nye GPT-4 skulle være trænet på 100 milliarder parametre – nogenlunde lig med det antal menneskets hjerne opererer med.
”Det er selvfølgelig en god måde at kommunikere hvor vild GPT-4 er til menig mand, men OpenAI’s CEO Sam Altman har selv sagt, at “det er noget sludder”,” skriver Niels Lindegaard på LinkedIn.
”“EN TRILLION PARAMETRE!” – hvor havde været vildt, hvis det altså ikke var løgn,” lyder det i Sarah Fourians LinkedIn-post, hvor hun også skriver:
”Med lige præcis AI, bør alle være varsomme med ‘the number game’ og ‘ekspertise’ titlerne. Det er så nyt, kommer med muligheder, men også mere eksistentielle spørgsmål – som endnu ikke er besvaret.”
Hun refererer bland andet til en post af Ecommerce-”guruen” Alex Hormozi, der har delt, ifølge hende, misvisende informationer om GPT-4’s formåen.
Adgang til den nye GPT-4 kræver, at man har ChatGPT Plus, der er OpenAI’s månedlige abonnementsløsning.