Det digitale bureau Signifly ændrer i deres ledelsesstruktur. 

De sidste 13 år har Signifly været partner-drevet, men nu forfremmes 35-årige Mathilde Ive fra Innovation Director til Managing Director i København og Oslo.

“Mit vigtigste fokus bliver at sikre retning i et digitalt felt, der ændrer sig nærmest dagligt. Min styrke er at gøre mennesker gode og fastsætte rammer, de kan udvikle sig i. Vi sælger først og fremmest brain power, og derfor skal jeg sikre, at vi kan hyre de rigtige talenter, og de skal synes, at det er fedt at gå på arbejde,” siger Mathilde Ive.

Mathilde Ive overtager rollen fra stifter og partner Michael Valentin, der fremover skal være global CEO og strømline Signiflys aktiviteter på tværs af deres kontorer i København, London, Oslo og Montreal.

I samme ombæring forfremmes Sofie Henriksen fra Head of Strategy til Director of Strategy & Business Design.

Sofie Henriksen forfremmes også. Fremover skal hun være Director of Strategy & Business Design. Foto: PR

“Et centralt fokus i min nye rolle bliver at styrke og præcisere vores position i markedet, som et ledende globalt bureau inden for digital innovation og forretningsudvikling – og være med til at sikre at det afspejles i vores kommercielle indsats og selvfølgelig det faglige niveau,” skriver Sofie Henriksen i en mail til Markedsføring.

Signifly har blandt andet udviklet UX og UI — eller brugeroplevelsen og brugerinterfacet — til kørekorts-, sygesikring- og Coronaapp’en.

De første 100 dage

I amerikansk politik vurderes og analyseres nye præsidenters første 100 dage i jobbet ekstra nøje. Og det begreb vil Mathilde Ive også arbejde med i hendes nye lederrolle.

“Jeg skal bruge én tredjedel af de 100 dage på at lytte til medarbejderne, én til at lægge planer og til sidst én til at implementere planerne,” siger Mathilde Ive.

Hvor skal I som virksomhed forbedre jer?

“Der er nogle småting ved kulturen, som vi skal have tweaket på, så vi kan holde fast i talenterne i takt med at de bliver ældre og nogle bliver forældre. Og i forlængelse af det skal vi sikre os, at vi kan tiltrække de rigtige mennesker,” siger Mathilde Ive og tilføjer:

“De seneste år er virksomheden vokset og vi har fået kontorer i udlandet. Der skal vi sikre os, at de forskellige afdelinger laver det, de hver især er rigtig dygtige til. Der sker meget på den digitale front, og derfor er det vigtigt, at vi holder fokus på vores specialiteter.”

Mathilde Ive har mere end et årtis erfaring fra mediebranchen, hvor hun arbejdede med produktudvikling og projektledelse hos Berlingske og Bonnier, før hun for tre år siden skiftede til Signifly.

Egentlig havde hun aldrig overvejet at arbejde i bureaubranchen, men det ændrede en kaffeaftale med Michael Valentin på.

“Der var et ønske om at skabe noget, der ændrer adfærd. Og det tiltrak mig. Jeg kom fra en verden med deadlines, og hvor alt var kundevendt. Den samme mentalitet fandt jeg hos Signifly, hvor alt er brugerfokuseret og skal skabe værdi for brugerne,” siger Mathilde Ive.

Hvad er en leders vigtigste egenskaber?

“At lytte og skabe rammer for de ansatte, så de ved, hvad der kræves og give dem værktøjskassen til at lykkes.”

Lærte at sige nej

Selvom Mathilde Ives CV vidner om en ihærdig og ambitiøs karriere, fortæller hun, at der først skete et skifte for hende, da hun for fire år siden fik sit første barn.

“At få børn ændrede alt for mig. Min tid er dyrebar, og derfor bliver jeg nødt til at have nogle mål og arbejde målrettet mod dem. Ellers kunne jeg vælge at gøre noget andet,” siger hun.

Derfor gjorde hun det også hurtigt klar for Signiflys partnergruppe, at hun drømte om og arbejdede sig mod at blive leder i virksomheden.

“Det er vigtigt, at man siger højt, hvad man drømmer om. Ledere er ikke tankelæsere. Det betyder ikke, at du automatisk får det, men du kan få andre engageret i, hvad du vil og hjælpe dig derhen,” siger Signiflys nye Managing Director.

På samme måde har Sofie Henriksen også oplevet, at det har hjulpet hende at stå ved egne ambitioner og drømmer.

“Mit fokus fra start har været at forsøge at skabe min egen plads og position i bureauet, og vinde folks tillid og faglige respekt ved kontinuerligt at levere der hvor der var behov for det og være en teamplayer. Og måske vigtigst af alt, så heller ikke være bange for at udfylde den plads og tale højt om mine ambitioner,” skriver Sofie Henriksen i en mail til Markedsføring.

Når Mathilde Ive reflekterer over sin vej til ledelsesgangene, peger hun på tre ting, der har været definerende for hende.

  1. Sig nej

“Det er okay at prioritere din tid og sige nej. Når du har børn, skal du gøre plads til det vigtigste.”

  1. Tilgivelse

“Du kan ikke være alt for alle, hvis du går ind i en lederstilling. Du kommer til at tabe nogle bolde på gulvet. Sørg for at det er plastikboldene og ikke dem lavet af glas, og tilgiv dig selv og slip skyldfølelsen.”

  1. Kultur

“Det er vigtigt, at du finder et sted med den rette kultur, hvor det er okay ikke at være online hele weekenden, men du kan gå tidligere uden at blive peget på. Vi skal vejes på, hvad vi leverer og ikke hvor mange timer, vi lægger.”