Bureauet Radius CPH har skruet markant op for antallet af ansatte. Siden 2021 er bureauet vokset fra 34 til 49 ansatte. Det fortæller CEO Nicolaj Taudorf Andersen til mediet Markedsføring på dagen, hvor bureauet samtidig offentliggør sit bedste regnskab nogensinde.
”Vi investerer i at bygge virksomheden op. Vi har investeret vanvittigt meget det sidste år. Vi har brugt en million kroner på efteruddannelse, og vi har brugt masser af tid på at onboarde og få ansat de rette mennesker herinde,” siger Nicolaj Taudorf Andersen.
Samtidig er han, for at sige det underspillet, ”rigtigt fint tilfreds” med det rekordregnskab, som Radius CPH i dag præsenterer.
Her har bureauet en bruttoavance på 41,7 mio. kr. og et overskud før skat på 7,4 mio. kr. Det er det bedste resultat i bureauets 19 år lange levetid. I 2020-regnskabet lød de samme tal på henholdsvis 35,5 mio. kr og 6,6 mio. kr.
”Jeg tænker, det er godt. Det er den korte version,” siger Nicolaj Taudorf.
”Jeg synes, det viser, vi er på vej det rigtige sted hen. Vi har altid performet godt, men vi løfter både top- og bundlinjen samtidig med, at vi har en lang række opgaver, som er åndssvagt spændende at løse,” siger han.
Vil ansætte endnu flere
Selvom der er en markant vækst på bruttoavancen, så afspejler den sig ikke en til en i årets resultat hos Radius. Men det hænger netop sammen med, at bureauet har geninvesteret midler i de ansatte, siger Nicolaj Taudorf Andersen.
”Det er helt ubetinget sådan, det hænger sammen. Det er en så stor transformation, vi er i gang med, og det koster selvfølgelig nogle penge sidste år, og det kommer også til at koste nogle penge i år. Men det er helt fint, for selvom vi investerer markant, vækster vi stadig på bundlinjen,” siger Nicolaj Taudorf.
Hvorfor har I oprustet så meget?
”Fordi der var et markant behov for det. Da jeg overtog jobbet som adm. direktør vidste jeg, at vi havde et akut behov. Vi havde mange opgaver, vi sagde nej til, som vi gerne ville lave. Det har krævet vanvittigt meget at gøre, men det har ikke været af nød. Det har været af lyst,” siger han.
Samtidig, fortæller direktøren, planlægger Radius som minimum at ansætte en håndfuld flere nye ansigter det kommende år.
”Vi lever i en usikker verden og er ikke naive. Så lige nu ved jeg, at vi skal bruge fem til syv mere det kommende år, gerne inden sommer. Og så må vi tage bestik af, om vi skal være flere. Men jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi ser en fornuftig vækst de næste par år,” siger han og tilføjer:
”Vi har også ansat en ny COO alene for at tage proces-arbejde væk fra mellemlederne, så virksomheden kan blive den største muskel i konsulentverdenen i Danmark. Mange ville sige, at det ikke er nødvendigt, men vi tror på, at vi langsigtet kan vækste markant, så vi investerer tungt i driften,” siger Nicolaj Taudorf Andersen.
Vil være Danmarks stærkeste
På ledelsesfronten har 2021 også budt på forandringer i Radius. Nicolaj Taudorf Andersen satte sig tilbage i stolen som CEO på bureauet, han selv var med til at stifte, efter at han i en årrække havde haft en mere tilbagetrukken rolle. Samtidig blev tidligere topchef i Vice/Virtue, Lars Hemming Jørgensen, ny bestyrelsesformand i Radius.
Sammen er det et stort mål for dem, at Radius bliver et bureau med et endnu mere internationalt snit fremover.
”Vi skal være dem, man ringer til, når man skal lave forandring i sin virksomhed. Ikke kun i Danmark, men også uden for Danmark. Det er ekstraordinært sjovt at arbejde med, og vi har allerede enormt meget strategisk ekserkvering på tværs af lande. Det var der ikke for 10 år siden i vores virksomhed,” siger han og tilføjer:
”Jeg vil allerede tro, at vi er et af de største bureauer i Danmark på krisehåndtering, virksomhedstransformation og strategi. Vi har de sidste fem år radikalt ændret strukturen på vores forretning. Vi siger nej til små og hurtige sager. Vi arbejder kun med store projekter nu. Jo sværere, jo sjovere.”
Og netop det er kernen i, hvorfor Radius gerne vil blive ved med at vækste.
”Der bliver grinet på gangene herinde. Og de folk, vi har ansat, synes, opgaverne er sjove og svære samtidig med, at det går økonomisk godt. Vi skal være helt skarpe på, at de mange dygtige og tunge folk, vi har ansat, får udfordringer i den sværhedsgrad, de har været vant til at løse før.”