Hvis kunderne ringer til bureauet Pravda den første uge i januar, må de gå forgæves.

Bureauet har besluttet sig for at holde lukket for kunderne. Det gør Pravda for at styrke de interne processer og få rystet arbejdspladsen endnu stærkere sammen socialt efter en lang periode med arbejde på distancen.

”Vi har valgt at lukke ned for alle kundeaktiviteter for alle 30 ansatte i en hel uge for at dygtiggøre os og forbedre vores proces og metode. Vi insisterer på at blive dygtigere og bedre,” siger adm. direktør og partner i Pravda Mette Hejl til Markedsføring.

”Det er et eller andet sted en vanvittig beslutning at sidde for bordenden og sige, at kunderne ikke kan ringe i en hel uge. Men vi gør det, fordi det kan give os den tid, der gør, at vi hurtigt kan rykke op på et højere niveau,” siger hun.

Ifølge Mette Hejl er det over 900 arbejdstimer, som den ene uge med lukket koster fra produktiv arbejdstid.

Det betyder, at virksomheden investerer, hvad der svarer til lige knap en million kroner ved at holde lukket – forudsat at samtlige timer blev faktureret.  

”Det er klart, at man ikke altid er 100 procent fakturerbar med sin tid, så investeringen vil nok ikke helt nå det beløb. Typisk opererer vi med en utilization på 50-80 procent afhængigt af medarbejderprofil,” siger hun

Vil styrke arbejdet

Pravda leverede i 2021 et rekordregnskab. Her havde bureauet en bruttofortjeneste på 18 millioner kroner og et overskud efter skat på 6,1 millioner kroner i den ordinære drift. Året inden lød det tal på 449.000 kroner.

Og det er fint, at det går godt med driften, lyder det fra Mette Hejl. Men når der skal driftes, så kan udviklingen også godt blive sat på bagsædet, og det er det, bureauet nu gør op med.

”Det er ofte sådan, at virksomheder af vores størrelse stiller de interne opgaver bagest. Det er fint at smøre noget bredt ud over et helt år, men når man har travlt, så kan det også være nemt at aflyse. Nu gør vi det halvreligiøst og siger, at det er ufravigeligt frem for at planlægge det over 12 måneder,” siger hun.

Hvad er det konkret, I skal blive klogere på?

”Det sidste år har vi udviklet en ny og dybere proces til at bygge brands. Så vi skal fremover industrialisere vores produkt. Branchen er meget båret af personer med gode idéer, der leverer gode resultater. Men vi ønsker at gøre det mere strømlinet for kunderne, og det vil også gøre vores arbejde i huset meget mere uniformt,” siger hun og tilføjer:

”Det skal gøre det tydeligere, hvem, der har hvilken bold, og hvordan vi kaster den videre til hinanden,” siger hun.

Indsats for det psykiske

Derudover spiller ugen også en central rolle for det psykiske arbejdsmiljø på Pravda, siger Mette Hejl.

”Vi har haft lange perioder med socialt fravær, og der er en stærk kulturel ting i at sige, at nu er vi fælles om det her i en hel uge,” siger Mette Hejl.

”Vi har aldrig før haft en workshop på mere end en halv dag. Det er once in a lifetime, og det bliver en kickstart af vores medarbejderudvikling. Efter en hel uges koncentreret udvikling vil vi også være langt mere parate til at sparke 2022 i bagdelen,” siger hun.

Hvad skal den positive effekt være på henholdsvis kort og langt sigt?

”På kort sigt skal vi have slået corona-hjemmearbejdsstøvet af os. Det vægter jeg enormt højt. Vi skal passe på hinanden, og vores branche er ikke kendt for, at vi er gode nok til det. Jeg kan også godt være lidt målsætningsurealistisk – det er mit job – men vi skal allerede efter en uge også sørge for, at det giver mere værdi til kunderne” siger Mette Hejl.

”Og på langt sigt handler det om, at vi skal kunne tiltrække de rette brands. Vi har haft ekstremt meget tryk på med nye henvendelser, og det vil vi gerne fortsætte med. Og vores egen mission er, at vi gerne vil være et af de bureauer, der er bedst kendt for at bygge stærke distinkte B2B-brands på internationalt plan. Og så vil vi gerne vinde flere priser. Men det er krymmel på toppen og skal være et bevis på, at der er effekt af det arbejde, vi laver,” siger Mette Hejl.

Rettet kl 09.41: Oprindeligt stod der, at der var 34 ansatte i Pravda. Der er 30.