Når en af Europas største musikfestivaler i dag, onsdag den 28. juni 2023, tager hul på det officielle program, vil 600 medarbejdere i Merkle Nordeuropa være samlet og klar til fest i tipi-campen ’Merkle Village’.
Det fortæller det digitale bureau i en pressemeddelelse.
Og CEO, Martin Bochineck, er ikke i tvivl om, at den fælles oplevelse vil have positiv effekt på det faglige samarbejde på tværs af grænser på bureauet.
“Jeg er sikker på, at denne ”once-in-a-life-time” oplevelse vil bringe os tættere på hinanden og nedbryde de siloer, der stadig måtte være mellem os på tværs af nationaliteter og kulturer,” siger han i meddelelsen.
Initiativet kommer halvandet år efter, at Merkle valgte at forene alle sine nordeuropæiske aktiviteter under ét med den tidligere Magnetix-grundlægger, Martin Bochineck, i spidsen som CEO.
”Den mest rene form for fællesskab”
Målet var dengang at samle fagligheder og kompetencer på tværs af landegrænser for at skabe større sammenhørighed og ultimativt bedre kundeoplevelser.
”Med Merkle Nordeuropa har vi skabt noget helt unikt inden for bureaubranchen. Og det handler ikke længere om, hvad der er ”dansk”, ”norsk”, ”svensk” eller ”hollandsk” – det gælder om at få sat de stærkeste teams sammen”, siger Martin Bochineck i meddelelsen.
" For mig at se, er det et lille stykke af Roskildes fællesskabsånd, der bliver overført til bureaubranchen.Michala Svane, CCO, Roskilde Festival
Om årsagen til, at bureauet samlet så mange ansatte på tværs af landene på Roskilde Festival 2023, siger han:
“Grundet mere remote arbejdsgange post Covid, er det blevet langt nemmere for os at nedbryde siloerne på tværs af landegrænser. Men den sande team spirit opstår først, når vi kan møde vores kolleger i egen høje person. I sidste ende er det den mest rene form for fællesskab.”
Er digital partner for festival
Merkle er i øvrigt allerede digital partner for Roskilde Festival, og bureauet har for nylig hjulpet med at opbygge og lancere ’Orange Orbit’-universet.
Det er et digitalt fordelsunivers, hvor man som medlem blandt meget andet kan få pre-access til pit-armbånd, rabatter på mad, drikke og merch og adgang til særlige ’Orbit’-events.
Eller som CCO for Roskilde Festival, Michala Svane, kalder det ”et univers, som lader folk opleve Roskilde-ånden hele året rundt”.
”Merkle har været en central partner i at udbrede vidden på den helt særlige Roskilde ånd, som har et halvt århundrede på bagen. Jeg er stolt over, at vi er vært for 600 Merkle-kolleger fra hele Nordeuropa i ’Merkle Village’,” siger hun i meddelelsen og tilføjer:
”For mig at se er det et lille stykke af Roskildes fællesskabsånd, der bliver overført til bureaubranchen.”
En enklave af tipi’er
Merkle Village er, ifølge meddelelsen, sammenkoblet med resten af festivalen til trods for, at det ligger som en enklave for sig af tipier.
Alle Merkle-ansatte vil bo i campen, hvor der vil være alt fra brætspil til quizzer, volleyball og andre team building-aktiviteter, som man kan være fælles om.
”På vaskeægte Roskilde Festival-manér får vi sat streg under alt det, vi er i stand til, når vi blot er samlet som én enhed”, siger Martin Bochineck i meddelelsen.
Merkle er en del af Dentsu-gruppen og har i dag mere end 14.000 ansatte.
I Nordeuropa har Merkle kontorer i Danmark, Sverige, Norge og Holland med flere end 750 ansatte.