Aktiviteterne i influencerbureauet Gonzo Media, der for nylig gik konkurs, fortsætter nu i regi af et nyt bureau ved navn GNZ Agency.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvori det også oplyses, at der arbejdes ”videre på et uspecificeret teknologi-projekt, hvilket der forventes meget af.” 

Boets kurator oplyser i en e-mail til Markedsføring, at projektet  ”er blevet købt ud af boet med samtlige øvrige aktiver.” Dermed blev et andet influencerbureau, Bloggers Delight, der ville byde på en del af aktiverne i konkursboet, forbigået.

Den nye ejer er Martin Linnemann Larsen fra Zenith Advisory. Det officielle navn på det nye selskab er Sherwood ApS.

– Vi ser købet af Gonzo Media som en strategisk investering i den mediekultur, der har overtaget de unges medieforbrug de sidste +10 år. Med afsæt i GNZ Agency kan vi skabe et bureau der kan løfte opgaver som ingen andre bureauer har indsigt i eller data på, siger han blandt andet i pressemeddelelsen.

Heraf fremgår det også, at ”ledelsen og alle nøglemedarbejdere fra Gonzo Media fortsætter i det nye bureau, ligesom alle kunder og youtubere er kommet med.” 

Wiinholt: Et vanvittigt år

Ifølge Martin Wiinholt, der stiftede Gonzo Media sammen med investoren Michael Ritto i 2015, fortsætter ”godt 25” medarbejdere i det nye bureau. Heriblandt ham selv som CEO.

– Det har været et vanvittigt år, hvor vi faktisk har haft rigtig godt gang i forretningen, siger Martin Wiinholt, der fastslår ”at bureaudelen har kørt med sorte tal på bundlinjen” hele året.

– Vi knækkede nakken på udviklingen af et teknologiprojekt, som vi ikke kunne finansiere via driften. Derfor besluttede ejerkredsen, Michael Ritto og jeg, os for at lade bureauet gå konkurs, så vi kunne komme videre.

Hvad gik der galt?

– Alt kørte egentlig snorlige. Vi havde fået investorer med på det omtalte teknologiprojekt, vi havde rejst pengene og drukket champagnen, men så trak en af investorerne sig. Så blev en anden nervøs og ville ud. Så stod vi med håret i postkassen, fortæller Martin Wiinholt.

Hvor stor blev gælden?

– 10 millioner kroner. Heraf er den største kreditor Michael Ritto med otte millioner kroner, og den anden er Vækstfonden med godt to millioner kroner.

Bliver de betalt nu?

– Nej, det foreligger der ingen aftale om, siger Martin Wiinholt.

Derimod kan han fortælle, at GNZ Agency – belært af konkursen – fra årsskiftet udskiller teknologiprojektet i et nyt selskab, ligesom han kan berette, at ejerkredsen i GNZ Agency snart bliver udvidet.

– Jeg er selv blandt dem, der i begyndelsen af det nye år bliver medejer, og det kan heller ikke udelukkes, at Michael Ritto også kommer med om bord igen, siger han.

Markedsføring har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Ritto.

Wiinholt: Det meste influencer marketing er røvsygt

Gonzo Media var kendt som et influencer-bureau, men den betegnelse, vil ”det nye Gonzo” gerne ryste af sig. I stedet betegner man sig nu som et “reklamebureau og YouTube-kollektiv”

– Markedet har ændret sig markant de senere år, og det meste influencer marketing i dag er egentlig røvsygt. Det er bare celebrity endorsements på sociale platforme, og det er ikke der, fremtiden for os skal findes, siger Martin Wiinholt.

GNZ Agency vil i stedet lave ”co-creations med influencere”, hvor bureauet skal tjene sine penge på at være kreative medspillere for disse på især YouTube.

– Med meget af den influencer marketing, altså hvor influenten i bund og grund blot promoverer et produkt over for sine følgere, vi ser i dag, taber influenten en smule af sin troværdighed over for dem. Og på et tidspunkt er der ikke mere tilbage at give af, siger Martin Wiinholt.

Han henviser til en valgkampagne, Gonzo Media stod bag for Socialdemokratiet, hvor bureauet brugte youtubere som skuespillere, eller co-creators, og trak på bureauets data for at ramme præcist med annoncerne.

– Det er en langt mere farbar – og ærlig – vej fremad for influencer marketing, slutter Martin Wiinholt.