To danske cases får nu endnu en kreativ blåstempling: Begge har fået to shortlister hver i årets første runde af finalist-kåringerne ved D&AD 2020.

Det drejer sig om TV 2’s egen ”Alt det vi deler – forbundet” – og om ”Voiceless Women” for NGO’en Newlives – og så er to DMJX-studerende i spil til en D&AD Student Award.

Ifølge D&AD’s egne oplysninger er der i år indsendt omkring 20.000 bidrag til awardshowet. Sidste år var det tal 25.000.

Så selv om årets D&AD-udgave ligesom en række andre awardshows verden over på grund af coronakrisen ikke får det samme forløb som normalt, så er interessen stadig stor. 

TV 2-film hyldes for casting

TV 2’s reklamefilm ”Alt det vi deler – forbundet” er shortlistet i kategorierne Casting / Film Advertising og Casting / Use of Street Casting.

Den er skabt af TV 2 selv med New Land som produktionsselskab, og den har allerede tidligere gjort sig bemærket ved awardshows både i udlandet og herhjemme.

Sidste år vandt den eksempelvis to priser ved den amerikanske pris-festival Clio Entertainment Award, en guld og en sølv, og det var faktisk første gang en dansk reklamefilm kunne tage guld med hjem fra Clio Entertainment Award

Også herhjemme har filmen vundet flere priser: Bl.a. sølv i kategorien Bedste Entertainment Film og Norstats Publikumspris ved The True Award 2019.

Instruktør-duo gør sig igen bemærket

”Voiceless Women” for NGO’en Newlives er shortlistet i kategorierne Cinematography / Film Advertising og Direction / Entertainment – Non Fiction.

Filmen er skabt af Uitch Iscratch og de to instruktører Martin Nørgaard Furze og Mette Carla Albrechtsen, kan glæde sig over, at den ene shortliste, Direction, gælder netop deres arbejde.

Og parterne bag filmen er da mildest talt heller ikke uvante med priser.

Sidste år blev det til hele seks priser ved The True Award, herunder ikke mindst hovedprisen for ”Årets Film” og ”Bedste Instruktion”.

Siden er det bl.a. blevet til tre priser ved Eurobest 2019 og to ved Clio Health Awards i New York – hvortil kommer, at “Voiceless Women” lige nu også er aktuel med hele syv shortlister ved The One Show.

Ungt team på spil igen

Endelig er også de to tredjeårs-studerende på DMJX, Kreativ Kommunikation – Emma Søgaard og Christoffer Vejlø – på banen igen. 

De er således shortlistede til en D&AD Student Award – blot en lille måned efter, at de hentede guld ved det amerikanske awardshow Andy Awards

Det er deres case med titlen ”Follow Their Leader”, der nu også har fanget D&AD-juryens opmærksomhed og dermed opnået en shortliste i kategorien Side Hustle / Start Up / Student.

Casen er kort fortalt en hjemmeside, der sælger falske følgere til Instagram-konti, der udbreder ekstremistisk propaganda og radikalisering. Med det formål at lukke dem.

Nye tider …

D&AD har ændret på processen i forbindelse med af shortlister og vindere i år, hvilket betydet, at der offentliggøres shortlister i tre tempi.

Næste runde forventes ude den 28. maj, og næste igen den 4. juni.

Senere i juni offentliggøres vinderne i de forskellige kategorier, oplyser organisationen bag awardshowet.

Se D&AD’s offentliggørelse af de første fem danske 2020-shortlister her