Det går mere end almindelig godt for dagligvare-giganten Procter & Gamble – herhjemme kendt for brands som Ariel, Gillette, Pampers, Old Spice og Always. 

Så godt, at ledelsen har valgt at øge marketingbudgettet med 100 millioner dollar – svarende til mere end 600 millioner danske kroner.

Det skriver det amerikanske branchemedie AdAge på baggrund af dagligvare-koncernens seneste regnskab.

– Det er et godt tidspunkt at skrue op, når det gælder markedsføring, sagde Jon Moeller, vice-formand og CFO, Procter & Gamble.

Udtalelsen kommer på baggrund af et regnskab, der med en vækst i nettosalget på ni procent overgik analytikernes forventninger.

Øget medieforbrug og færre rejser

Om årsagerne til, at detailgiganten vælger at booste sine markedsføringsressourcer, fremlægger Jon Moeller flere af slagsen:

– Først og fremmest har medieforbruget aldrig været større. Bl.a. fordi vi alle forsøger at få tiden til at gå for os selv og vores familier i disse tider, siger han og tilføjer:

– For det andet ser der ud til at være et behov for at købe produkter i sundheds- og hygiejne-kategorierne.

" Det er et godt tidspunkt at skrue op, når det gælder markedsføring.
Jon Moeller | vice-formand og CFO | Procter & Gamble

Procter & Gamble-CFO’en peger desuden på, at ”forbrugerne vælger kendte mærker, de stoler på”, når der er krise og usikkerhed.

– Og endelig ser forbrugerne ud til at have ekstra penge til rådighed: Dem man ikke bruger på rejser, underholdning, fester og middage i byen, siger han.

Coca-Cola lukkede ned. Men er tilbage

Procter & Gambles tilgang til marketing under coronakrisen ligger dermed i den offensive ende.

I modsætning til f.eks. Coca-Cola, der tidligere i år meldte ud, at man nærmest lukkede ned for al markedsføring.

Markedsføring omtalte tidligere i år en undersøgelse fra fagmediet Digiday, der havde set på, hvordan verdens største annoncører valgte at tilpasse sig krisen – rent marketingmæssigt.

Og allerede dengang skilte Procter & Gamble sig ud.

Detailgiganten øgede således sit marketingspend med knap to procent i årets første kvartal, hvor nettosalget steg med syv procent.

Undersøgelsen viste desuden, at brands som Renault og L’Oréal skar ”på den korte bane”.

Coca-Cola derimod tog mere drastiske skridt, men er siden vendt tilbage til marketing-fronten igen.