OPDATERET: Ekstra Bladet, der står bag et af landets største digitale nyhedssites, har ingen planer om at gøre som lillebror i JP/Politikens Hus, Politiken, og droppe salg af annoncer programmatisk fra årsskiftet.

Det oplyser Signe Skarequist, Director, Ad Sales & Tech, JP/ Politikens Hus, til Markedsføring.

– Vi har ingen planer om på Ekstra Bladet at afskære markedet fra at kunne købe programmatisk ind, da vi oplever en stor efterspørgsel på at købe Ekstra Bladets produkter ind via de programmatiske kanaler, skriver hun i en mail til Markedsføring.

Udmeldingen kommer, efter Politiken 25. november meddelte, at det fra 1. januar 2021 ikke længere vil være muligt at købe eksponering på Politikens kanaler via programmatisk indkøb.

Det programmatiske salg hos Politiken udgør godt 25 procent af bannersalget, mens det tilsvarende tal for Ekstra Bladet er 60 procent, oplyser Signe Skarequist.

En interessant strategi, men…

Hun oplyser, at Ekstra Bladet ”finder Politikens nye strategi utroligt interessant, da det blandt andet er et klart opgør med den magt, store tech-giganter har over mange af nyhedsmediernes digitale salg og relationer til kunderne, især hvad angår mindre sites”.

Signe Skarequist mener, at netop Ekstra Bladets størrelse, kombineret med den store efterspørgsel fra kundesiden, gør, at mediet nemmere i samspil med kunderne ”kan udfordre tech-giganterne på de benspænd, vi løbende oplever fra deres side samt finde løsninger herpå”, end Politiken kan.

– Vi har en målsætning om at være tilgængelige for markedet, og derfor ønsker vi heller ikke at låse mediebureauer og annoncører til at skulle købe specifikke produkter i specifikke kanaler, skriver hun.

Signe Skarequist fortsætter:

– Vi har naturligvis tiltro til, at indkøberne køber de produkter, der giver størst mulig værdi for dem – via de kanaler, der ligeledes sikrer, at de kan nå deres KPI’er.

I en anden del af JP/Politikens Hus, hos Jyllands-Posten, oplyser kommerciel direktør Thomas Asmund-Hjort, at man her, som på Ekstra Bladet, har bestemt sig for at fastholde det programmatiske salg af annoncer.

– Vi finder Politikens nye strategi interessant, da det blandt andet er et klart opgør med den magt store tech-giganter har over mange af nyhedsmediernes digitale salg og relationer til kunderne, især hvad angår mindre sites. Vi vurderer naturligvis løbende vores strategiske muligheder, og på nuværende tidspunkt har vi ikke planer i den retning, siger han.

“Ingen modsætning mellem programmatic og synlighed”

Politiken dropper blandt andet det programmatiske salg af annoncer for at kunne stille ”en garanti for 100 procent viewabilty”.

– Årsagen skyldes primært, at det ikke har kunnet lade sig gøre at lave en sikker måling af synlighed på tværs af alle formater, og det har markedet taget med i prisfastsættelsen. Men det er ikke holdbart, at annoncemarkedet arbejder med grader af synlighed. En branchestandard bør selvfølgelig være 100 procent synlighed, lød det fra Thomas Røn Larsen, annoncørdirektør hos Politiken, i Markedsføring 25. november.

Signe Skarequist oplyser, at Ekstra Bladet generelt ikke ser noget modsætningsforhold mellem at ”fokusere på synlighed og at købe ind via de programmatiske kanaler”.

– Men det glæder os, at Politiken får sat yderligere fokus på muligheden for at købe ind med 100 procent viewability, da det er et produkt, vi allerede udbyder på Ekstra Bladet og som flere af vores kunder har stor glæde af at købe, slutter hun.

Artiklen er opdateret med citat fra kommerciel direktør Thomas Asmund-Hjort, Jyllands-Posten.

Gå ikke glip af seminaret Programmatic Advertising Update 8. december: Er programmatic lukket og risikabelt?

Tilmeld dig her