Et helt ukendt bureau poppede op blandt de store navne, da der mandag blev offentliggjort nominerede til Rambukken: A Gen Z Company.
Det ukendte bureau er nomineret for sin TikTok-kampagne for fagforeningen Krifa i kategorien: Effekt – mediebudget under 1 mio.
“Vi er super glade for den her nominering, men indsendelsen kommer fuldstændig på Krifas initiativ, fordi de mente, at vi havde en stærk case. Som sådan et ungt bureau, som vi er, vidste vi slet ikke, at vores kampagne havde det, det kræver at blive shortlistet,” siger 23-årige Fredrik Plejdrup, der er ejer af og SoMe-specialist på bureauet.
A Gen Z Company er et rendyrket TikTok-bureau, og deres kampagne for Krifa kørte i fire måneder i starten af 2022, og i Krifas indsendelse til Rambukken under titlen “Da Krifa blev talk of town og vendte nedgang til fremgang”, står der, at kampagnen i den periode skaffede fagforeningen 6.800.000 visninger og 388.200 likes på TikTok. Og det med et budget på 110.000 kroner samt et mediebudget på et rundt nul.
Og kampagnen, “der skulle vende skuden efter flere års tilbagegang i segmentet 16-29 for Krifa”, lever fortsat.
”I forgårs, da vi fik Rambuk-nomineringen, rundede vi 50.000 følgere på Krifas TikTok-profil,” siger Fredrik Plejdrup fra det fem måneder gamle bureau, der faktisk først blev stiftet, da samarbejdet med Krifa allerede var i gang.
Men det mest overraskende er dog nok, at ingen af de fem unge i bureauet bag den succesfulde case har tidligere bureau-erfaring – eller nogen som helst form for uddannelse i reklame eller marketing.
En flyvende start
Da Krifas TikTok-kampagne lancerede den 6. februar, kom den flyvende fra start. De tre første videoer, der udkom de tre første tre dage af samarbejdet, fik således tilsammen 750.000 visninger og gav Krifa 10.000 nye TikTok-følgere.
“Det var fuldstændig vanvittigt. På det tidspunkt var det ikke noget, jeg nogensinde havde oplevet før. Det tog lidt, hvad man kunne med dansk TikTok, til et nyt niveau – især fordi det var for en fagforening, hvor folk nok undrede sig lidt over, hvad de mon skulle på TikTok,” siger Fredrik Plejdrup.
Det Århus-baserede bureau har alt i alt produceret 110 TikTok-videoer for Krifa, der fik en medlemstilvækst i kampagne-perioden, der var 56 procent højere end året før.
Ungt hold
18, 20, 20, 23 og 23 år.
Ovenstående er alderen på Gen Z Company’s fem ansatte, hvor ingen har anden uddannelse end gymnasiet, hvor bureauets yngste fortsat går. Alle har de dog stor forstand på at skabe indhold til sociale medier, og flere af dem har profiler med op til 100.000 følgere på Instagram og TikTok.
Fredrik Plejdrup har sammen med bureauets kreative direktør, Lukas Bak Wilkens, og Account Manager, Oskar Tønder Nikolajsen, en fortid i det berømte gymnastikhold Flying Superkids, som også var de første, der betalte Fredrik Plejdrup for hans SoMe-viden. I gymnasiet lavede han nemlig indhold til sociale medier for dem.
”Jeg byggede deres kanal op til at være en af Danmarks allerstørste virksomheds-kanaler på Youtube,” siger han.
Flying Superkids YouTube-kanalen toppede på 2 mio. visninger på én måned og havde 40.000 subscribers. Den succes blev startskuddet til en karriere med fokus på SoMe for Fredrik Plejdrup.
”Da jeg blev færdig med gymnasiet, så kiggede jeg lidt på de tal og tænkte: “Det må jeg sgu’ være rimelig god til, det her. Mon ikke jeg bare skal blive ved med at arbejde i den retning?”,” husker han.
Troede på TikTok
Gennem årene har Fredrik Plejdrup udgivet sit eget private indhold på alle de forskellige sociale medier. Og da TikTok kom på banen i 2019, var han ikke i tvivl om, det ville være en gamechanger, selvom platformen oplevede modvind i begyndelsen.
”Rigtig mange gjorde grin med TikTok-platformen i starten. Men jeg gik kontra og lavede en Youtube-video, hvor jeg sagde, at jeg altså troede på, at det her ville blive den næste store ting,” siger Fredrik Plejdrup, der fik ret.
A Gen Z Company har fra starten valgt at fokusere på TikTok på bekostning alle andre sociale medier, fordi de mener, at det er det ”fedeste sociale medie for virksomheder” til at opnå eksponering.
”Når man ikke selv skal tilvælge videoer, så kan virksomhederne heller ikke blive fravalgt, og det er en kæmpe fordel for virksomheder, som ellers oplever, at det at trykke ‘følg’ på en virksomheds-profil virker lidt som at spamme sig selv med reklamer til sine dages ende. Når tilvalg og fraværs-processen ikke er til stede på TikTok, så har virksomhederne mulighed for at blive set, hvis de bare laver godt nok indhold,” siger Fredrik Plejdrup.
Tusinder af analysetimer
Udover Krifa har A Gen Z Companys blandt andre også Universal, Kilroy og E-cooking på kundelisten. Interessen er, ifølge Fredrik Plejdrup, kommet via word-of-mouth, hvilket understøttes af, at bureauets hjemmeside stadig er under opførelse.
Men bureauets evner er ikke kommet uden hårdt arbejde, understreger han.
“Vi kan lave godt indhold, fordi vi har set 10.000 timers TikTok-indhold. Og vi har ikke bare set 10.000 timers TikTok som tidsfordriv eller underholdning. Hver gang vi er stødt på en ny slags video, så har vi spurgt os selv, hvorfor netop denne video er gået viralt.”
I A Gen Z Company mener de, at det indgående analytiske arbejde med TikTok har givet dem en ekspertviden, der også betyder, at de går til TikTok-arbejdet andeledes end et konventionelt bureau ville.
“Vi udvikler TikTok-indhold modsat af mange de andre bureauer og brugere på platformen. Det er typisk, at man prøver at bruge de her TikTok-trendende hashtags, hvor vi går den anden vej og laver mere eller mindre originale indholdsserier, som skal kunne klare sig godt stort set hver gang,” siger Fredrik Plejdrup og fortsætter:
”Det vil sige, at vi udvikler et serieformat, som det brand, vi arbejder med, synes passer til deres brand, og som vi samtidig har en rigtig god idé om vil klare sig godt på TikTok.”
Er det nogensinde en udfordring i forhold til kunder, at I er så unge?
“Det oplever jeg faktisk ikke, men jeg tror også, at det er fordi, at vi har været så heldige at have så store referencer fra starten af. Vores allerførste kunde på TikTok var Universal Music – og så bliver det næsten ikke større som første kunde. Og derfra så er det bare nemmere at sparke døren ind i nogle andre store danske virksomheder,” siger Fredrik Plejdrup.
Han fortæller også, at der ikke er nogen på bureauet, der har planer om at tage en traditionel uddannelse indenfor marketing eller indholdsproduktion.
“Jeg orienterer mig meget mod udlandet, når jeg kigger på, hvordan vi skal blive bedre. Og der har vi allerede købt kurser for mange tusind kroner fra eksperter, der måske ved noget, som vi ikke ved om TikTok. Så det er den type uddannelse, som vi tager og vil tage i fremtiden for at hold os oppe på dupperne,” siger Fredrik Plejdrup og tilføjer:
“En traditionel uddannelse ville alligevel ikke kunne nå at skrive skolebøgerne, inden det vil blive forældet.”
Han skal dog være med til at gøre forsøget, da han er blevet hyret til at skrive et kapitel samt en opgave omkring TikTok til Gyldendals skolebøger, som udkommer næste skoleår.
Lillebror-bureau med store vinderchancer
Til Effektprisen med mediebudget under 1 million er A Gen Z Company oppe mod kampagner af blandt andre Publicis Media for Tena og Drum CPH for DSB.
Hvordan har I det med at være nomineret sammen med så store navne?
“Jeg har det som lillebroren, der er kommet ind på storebrorens værelse. Og hvis vi så også vinder pudekampen, så får de også lov til at høre for det i lang tid,” siger Fredrik Plejdrup.
Men kan lillebror vinde over storebror?
“Jeg tror faktisk, at vi har en god chance, fordi det er noget nyt, vi kommer med. Såvidt jeg ved, er der ikke så mange andre deciderede TikTok-kampagner, som har været nomineret til Rambuk-priser. Og det er jo den nye verden indenfor markedsføring.”
Udover at vinde priser har har A Gen Z også ambitioner om vokse i størrelse. Og derfor har Fredrik Plejdrup trukket sig ud af den daglige content-produktion for at fokusere på at gøre bureauet klar til at skalere.
“Jeg forventer egentlig, at det kommer til at gå pænt stærkt fra nu af,” siger han.
Giver de jer en fordel, at I ikke har klassisk erfaring og uddannelse?
“Det tror jeg helt automatisk, at det gør. Måden jeg selv finder på gode idéer, det er ved, at jeg misforstår ting, Og så laver jeg det, som jeg troede, jeg havde forstået – men havde misforstået. Og så bliver det andeledes. Men det er kun godt, for vi vil gerne være dem, der finder på nye ting i den her bureauverden, som vi jo først lige er trådt ind i og ikke kender så godt.”

Bliv klogere på TikTok
Deltag på årets Social Media Manager konference og få opdateret SoMe værktøjskassen
Tilmeld dig her