Antallet af indstillinger til Rambukken 2022 er gjort op, og der nåede at lande ikke færre end 170 af slagsen, inden dørene lukkede.

Det er markant flere end sidste år, hvor tallet var 137 – og ganske tæt på ’all time high’, der lyder på 175 indstillinger tilbage i 2016.

Juryformand og adm. direktør i Dansk Markedsføring, Thomas Wahl, glæder sig over den betydelige interesse.

”Både bredden blandt indstillerne og selve antallet af indstillinger viser igen-igen, at Rambukken har en berettigelse blandt branchens priser,” siger han og tilføjer:

Thomas Wahl, Rambuk-juryformand og adm. direktør i Dansk Markedsføring. Foto: PR.

”Det er især glædeligt, at de to nye kategorier – 1. parts data Prisen og Kreativ Outdoor Prisen – har trukket en stor interesse, så nu ser vi frem til at hylde det absolut bedste mediestrategiske arbejde ved årets show.”

OMD har flest

Indstillingerne fordeler sig i år på 12 kategorier, og juryformanden oplyser, at de igen i år kommer fra en ”meget bred vifte af mediebureauer, andre typer af bureauer og inhouse-bureauer”. 

De fleste indstillinger kommer i år fra OMD med 26 styk, skarpt forfulgt af Dentsu-gruppen med 25, og med Brandhouse/Subsero på tredjepladsen med 14.

Sidste år var det Dentsu-gruppen, der markerede sig med de fleste indsendelser med Wavemaker på andenpladsen og OMD som nummer tre.

Blandt annoncørerne er det transport- og trafik-brands, der fører an i dette års felt af indstillere. 

Forrest ligger således Volkswagen med 13 efterfuldt af Rådet for Sikker Trafik med 10 og DSB med syv.

Nu også med jurygrupper

Rambuk-juryen, som du kan møde her, er i år udvidet og omfatter 37 brancheprofiler, der, som noget nyt, er opdelt i tre jurygrupper.

De bruger nu sommeren på at votere, og der kommer hvid røg op den 29. august, hvor årets shortliste – og dermed de cases, der er gået videre til finalen i kampen om de attraktive Rambuk-statuetter – kan offentliggøres.

Vinderne kåres den 13. oktober på Villa Copenhagen.

Det er 18. gang, Rambukken uddeles, og der kæmpes i år om 13 statuetter plus – måske – en Grand Prix.

Du kan læse meget mere på Rambukkens hjemmeside, hvor du også kan booke plads og finde programmet for årets awardshow.